Vaikka sukunimi on vain yksi sana etunimen perässä, tuoreen aviovaimon mukaan se muutti hänen elämäänsä enemmän kuin hän olisi ikinä uskonut.
Popsugar-sivustolle kirjoittaneen Natasha Smithin mukaan puolison nimen ottaminen on hyvin henkilökohtainen päätös. Vaikka perinteisesti ajattellaankin, että nainen ottaa miehensä sukunimen avioliiton myötä, hänen ikäpolvelleen muut asiat merkitsevät tätä perinnettä enemmän.
Smith paljastaa, että kertaakaan koko heidän suhteensa aikana miehen sukunimen ottaminen ei käynyt hänen mielessäänkään, mutta avioliiton myötä hän alkoi ajatella asiaa uudelleen.
– Sen jälkeen kun menimme naimisiin, aloin ajatella mieheni sukunimeä. Pidin siitä omaani enemmän, sillä se oli foneettisesti helpompi ääntää, ja jos joskus hankkisimme lapsia, eri sukunimet voisivat antaa siihen ikävän vivahteen. Lisäksi halusin kunnioittaa puolisoani, joten vaihdoin nimeni, Smith kertoo päätöksen synnystä.
Tämä oli kuitenkin päätös, jota nainen kertoo katuvansa. Hän kuvailee sukunimen vaihtamista yhdeksi elämänsä turhauttavimmista ja aikaa vievimmistä kokemuksista. Yksi nimi muutti hänen elämänsä ja indentiteettinsä täysin.
Smith listasi ylös seitsemän asiaa, jotka ovat saaneet hänet katumaan sukunimen vaihtamista.
1. Naimisiinmeno ei tarkoita sitä, että haluaisin muuttua miehen kaltaiseksi
Smith kertoo menneensä naimisiin siksi, että hän rakasti ja kunnioitti miestään syvästi. He olivat kaksi erillistä persoonaa, joiden luoma tasapaino teki heistä mahtavan tiimin. Jos he kerran olivat yksilöitä, miksi heidän sukunimiensä tulisi olla samoja?
– Eroavaisuudet tekevät meistä vahvempia. Ja yksi näistä eroista, kuinka merkityksettömältä se saattaakin tuntua, on sukunimemme, Smith toteaa.
2. Nimeni on identiteettini
Smith kertoo kantaneensa nimeään 32 vuotta, ja raivanneensa lukuisia esteitä ja juhlinut saavutuksia tämän nimen kanssa. Vaikka näitä elämän merkityksellisiä hetkiä ei voi pyyhkiä pois, nainen kertoo nimen vaihtamisen tuntuneen hänestä siltä, kuin se olisi raivannut hänen pöytänsä niin sanotuksi tyhjäksi. Uuden sukunimen myötä hänen elämänsä alkoi uudestaan; rouvana.
3. Miehelleni asialle ei ollut merkitystä
Yhdeksi miehensä parhaimmaksi puoleksi Smith mainitsee sen, ettei mies välitä pienistä jutusta. Hän ei koskaan painostanut naista muuttamaan nimeään, eikä häntä olisi vaivannut se, ettei Smith olisi sitä tehnyt. Tämänkään vuoksi nimen vaihtamisella ei siis ollut merkitystä.
4. Paperityöt ovat painajaismaisia
Kaikki ne puhelut luottokortti- ja vakuutusyhtiöön, passin vaihtaminen, lukuisten lomakkeiden täyttäminen ja puhelut eri virastoihin. Nimen vaihtamiseen liittyvä lista hoidettavista asioista oli naisen mukaan niin pitkä, että hän pelkäsi, ettei se pääty koskaan.
5. Uuden allekirjoituksen opetteleminen
Allekirjoitus voi olla vain rivi koukeroita, mutta uuden sellaisen opettelu voi tuntua alkuun hyvinkin hankalalta.
– Käsi liikkuu hieman hitaammin sen jälkeen kun saat etunimesi kirjoitettua, ja se tuntuu melkein kuin olisit yhtäkkiä unohtanut kuinka ylipäätään kirjoitetaan, Smith kuvailee.
6. Oma sukunimi tulee häviämään
Smith paljastaa, että kaikki hänen sisaruksensa ja serkkunsa ovat naisia, ja jos kaikki heistä menevät naimisiin ja ottavat miehensä sukunimen, heidän oma sukunimensä tulee katoamaan heidän sukupolvensa myötä. Vanhempien hänelle antama sukunimi ja kaikki siihen sisältyvä merkitys on mahdollista pyyhkiä pois yhdellä ainoalla päätöksellä.
7. "Rouva Uusi Sukunimi"
Useat tuoreet aviovaimot nauttivat saadessaan tulla kutsutuksi ”rouvaksi”, mutta Smithille tämä asia tuntui vähintäänkin sekavalta. Hän tunnisti sanan, mutta ei saanut iskostettua päähänsä, että nimitys viittasi häneen.
– Taisin jopa kääntyä pari kertaa ympäri ajatellessani, että ihmiset tarkoittivat jotakuta takanani olevaa.
Smithin mukaan rouvitteluun tottumiseen saattaa hyvinkin mennä kymmenen vuotta. Yhtä kauan kun menee oppia, että poikaystäväsi tai sulhasesi on nyt aviomiehesi.
Lähde: Popsugar
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.