TUTO-pomolta vakuuttunut väite tulevasta: "Sen jälkeen olemme liigalisenssin haltija"

TUTO Hockeyn puheenjohtaja Tuomas Haanpää on vakuuttunut, että turkulaisseura saa tehtyä lisäselvitykset jääkiekon SM-liigan lisenssikomitealle ja on sen jälkeen liigalisenssin haltija. 

Mestis-seura TUTO Hockeyn liigalisenssihakemusta ei hylättykään lopullisesti, vaikka SM-liigan eilisestä tiedotteesta oli niin tulkittavissa. TUTO sai puhelun asiasta tänään tiistaina Liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumilta

Tieto otettiin Turussa yllättyneesti vastaan. 

– Iltapäivällä komitean puheenjohtaja soitti ja kertoi, että mediassa on vähän ristiriitaista tietoa ja tämä oli vain kehotus korjata asiat 14 vuorokauden sisällä ja toimittaa tarvittavat ja puuttuvat materiaalit, Haanpää sanoo MTV Urheilulle. 

Ensi kaudeksi pääsarjaan hakevalla TUTOlla on aikaa vastata Liigan lisenssikomitean pyytämiin lisäselvityksiin 12.12. saakka. TUTO aikoo näihin myös vastauksen jättää. 

– Totta kai. Nyt tämä on huomattavasti helpompaa, kun tiedämme spesifisti ja tarkasti kohdat, jotka meidän tulee laittaa kuntoon. Jos me ne korjaamme, minun tulkintani mukaan olemme sen jälkeen liigalisenssin haltija. 

Haanpää kertoo suurimpien kohtien koskevan TUTOn taloutta ja jatkuvuuden turvaamista, "ihan yleisestikin tiedossa olevia asioita". 

– Yhtiön pääomittaminen on varmasti yksi iso asia siellä. Meidän jäähallimme kaipaa myös tiettyjä muutoksia. Siihen löydetään varmasti väliaikaisratkaisu jäähalliremontin ajaksi. 

"Sillä mentaliteetilla takki niskaan"

Haanpää pitää realistisena, että TUTO saa asiat Liiga-paikan vaatimalle tolalle. 

– Se vaatii vähän neuvotteluita ja järjestelyitä. Aika on tietysti lyhyt, kaksi viikkoa, mutta kyllä me sillä mentaliteetilla vedämme huomenna takin niskaan, että rupeamme tekemään hommia sen eteen. 

Haanpää myös korostaa, ettei hänellä ole Liigan lisenssikomitean toiminnasta huomautettavaa. 

– Kaikki vastaukset, mitä olemme pyytäneet, ovat tulleet sieltä nopeasti ja asiallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat