Äidin pahin painajainen kävi toteen, kun hän kuuli tyttärensä olevan koulukiusaaja.
Amerikkalaisäiti Leslie Blanchard kirjoittaa Faithit-sivustolla, kuinka kuuli ensimmäisen kerran tyttärensä kiusaavan luokkakaveriaan.
– En koskaan unohda sitä päivää, kun tyttäreni kertoi hänen luokkakaverinsa ärsyttävän häntä, alkaa äidin kirjoitus.
Tytär valitti äidille koulukaveristaan, joka seuraa häntä välitunneilla ja istuu samaan pöytään syömään ruokatunnilla.
– Tarkoitatko, että hän yrittää olla sinun kaverisi? äiti kysyi tyttäreltään epäuskoisena.
Äiti kirjoittaa tajunneensa sillä hetkellä, että hänen pahin painajaisensa on käynyt toteen: hänen tyttärensä on koulukiusaaja.
Blanchard kertoo tyttärensä ja hänen kavereidensa syrjineen luokallaan olevaa tyttöä jättämällä hänet pois tyttöjen yhteisistä jutuista. Myös kiusatun tytön äiti vahvisti, että kiusaaminen ei ollut sanallista, vaan täysin ulkopuolelle jättämistä.
Kiusaaja sai arvokkaan opetuksen
Blanchard avautuu kirjoituksessaan siitä, ettei lapselle riitä se, että neuvoo käyttäytymään hyvin toisia kohtaan. Äidin mukaan lapset vaativat tarkempia ohjeita: lapset luulevat käyttäytyvänsä hyvin silloinkin, kun eivät sanallisesti ole ilkeitä kenellekään.
Kiusaajatytön äiti kertoo ohjeistaneen tyttärensä tutustumaan kiusattuun tyttöön. Äiti antoi tehtäväksi muun muassa luetella seuraavana iltapäivänä kolme asiaa, jotka on oppinut kiusatusta tytöstä sinä päivänä.
Äiti soitti kiusatun tytön äidille pari viikkoa myöhemmin tarkistaakseen tilanteen. Kiusatun tytön äiti kertoi, että tytär oli kuin olikin otettu tyttöjoukkoon mukaan.
Kun muutama vuosi myöhemmin tyttö muutti perheensä kanssa toiseen osavaltioon, kertoo kiusaajan äiti tyttärensä itkeneen heidän erotessa. Nyt, kun tytöt ovat jo 20-vuotiaita nuoria aikuisia, ovat he edelleen tekemisissä toistensa kanssa.
Kiusaamisesta kuoriutuikin oikea ystävyyssuhde, mutta äidin mukaan tärkeintä tarinassa on opetus, jonka hänen tyttärensä sai: muita ihmisiä tulee aina kohdella hyvin. Ystävyyssuhteita sen sijaan voi syntyä yllättävistäkin tilanteista, sillä parhaat ystävykset ovat harvoin täysin samanlaisia luonteeltaan.
Video: Suomalaislapset kertovat, miksi kiusaaminen on väärin.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähde: Faithit