UFC-tähti Tracy Cortez riisui vaatteensa, mutta sekään ei riittänyt – turvautui poikkeukselliseen keinoon

Tracy Cortez ja Rose Namajunas kohtaavat varhain sunnuntaina Suomen aikaa UFC-illan pääottelussa Denverissä. Pikahälytyksellä kärpässarjan otteluun tullut Cortez joutui turvautumaan perjantain punnituksessa poikkeukselliseen keinoon päästäkseen vaadittuun ottelupainoon.

Vapaaottelu-urallaan 11 kertaa voittanut ja kerran hävinnyt Cortez nousi ensin vaa'alle, mutta edes vaatteiden riisuminen ei riittänyt: puntari heilahti niukasti yli painoluokan rajan, joka on 126 paunaa, 57,2 kiloa muissa kuin titteliotteluissa. Cortez poistui näyttämöltä vain palatakseen takaisin.

Uusintayrittämällä yhdysvaltalaisottelija nyrkissään reilua hiustupsua, jonka hänen avustajansa oli hetkeä aiemmin leikannut hänen päästään. Hiuksista luopuminen riitti. Viisari pysähtyi 126 paunaan.

Viestipalvelu X:ssä julkaistiin video punnituksesta. Voit katsoa videon alta tai suoraan X:stä.

Kahden viikon varoitusajalla otteluun terveysongelmista kärsivän Maycee Barberin tilalle tullut Cortez kommentoi temppuaan punnituksen jälkeen.  

– Ajattelin vain, että en ala empiä. Teemme mitä tahansa täytyy. Tämä on suuri mahdollisuus, Cortez sanoi ESPN:lle punnitustilaisuuden jälkeen.

Cortez julkaisi parturointihetkestä videon Instagram-tilillään. Videon voit katsoa alta tai Cortezin Instagram-tililtä.

Cortez, 30, on voittanut kaikki kuusi UFC:n alaisuudessa käymäänsä ottelua, mutta Namajunas asettaa hänelle toistaiseksi kovimman haasteen. Kahdesti kärpässarjaa alemman korsisarjan mestaruutta juhlinut Namajunas noteerataan UFC:n seitsemänneksi kovimmaksi naisottelijaksi kaikki painoluokat huomioon ottaen. Kärpässarjan listauksessa hän on kuudentena, Cortez on listan 11:s.

 

Lue myös:

    Uusimmat