Uhkaavat heippa-laput piinaavat turkulaisia

Turussa kotien postiluukkuihin ja -laatikoihin on jaettu viime päivinä paperilappuja, joissa on esitetty erilaisia uhkauksia, kertoo Lounais-Suomen poliisi. 

Poliisille on tehty asiasta kymmeniä rikosilmoituksia.

Poliisi kertoo, että lapuissa on uhkailtu esimerkiksi kiinteistön vahingoittamisella. Lapuissa on ollut henkilön nimi ja puhelinnumero.

– Poliisi on tavoittanut lapuissa ilmoitetun henkilön, joka ei kuitenkaan ole lappujen takana, kertoo tutkinnanjohtaja Tuomas Järvenpää Lounais-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisilla on käsitys uhkauslappujen tekijästä, mutta se ei kerro asiasta enempää esitutkinnan keskeneräisyyden takia.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä, eikä tässä vaiheessa ota kantaa tutkittaviin rikosnimikkeisiin. Poliisi kertoo, että esitettyjen uhkausten lisäksi se tutkii muun muassa identiteettivarkautta, jossa asianomistajana on lapuissa nimetty henkilö.

Esitutkinnan perusteella uhkauslaput eivät anna aihetta pelolle.

– Poliisi ei usko, että uhkaukset johtaisivat konkreettisiin tekoihin. Lappusten tarkoituksena on ollut aiheuttaa kiusaa lapuissa mainitulle henkilölle, Järvenpää sanoo.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havaintoja ja tietoja, kuten valokuvia, lappujen jakajasta sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai teksti- tai Whatsapp-viestillä numeroon 050  411  7655.

Lue myös:

    Uusimmat