Ukraina syyttää Venäjää sotavankien ampumisesta: Todisteena rakeinen video

Ukrainan asevoimat syyttää Venäjän joukkoja kahden sotavangin ampumisesta. Asevoimat julkaisi rakeisen videon, joka sen mukaan todisti tapauksen.

Videolla kaksi ukrainalaiseksi merkittyä sotilasta juoksee juoksuhaudassa venäläiseksi merkittyä sotilasta kohti. Venäläissotilaaksi merkitty tarraa kiinni ja ampuu kaksikkoa useita kertoja, kunnes sotilaat eivät enää liiku. Kaksikko ei näytä videolla vastustaneen vangitsemista.

Uutistoimisto AFP ei ole voinut varmentaa videon tai sijainnin aitoutta.

Ukrainan asevoimien mukaan tapahtumapaikka sijaitsi itärintamalla, mutta se ei kertonut tarkempaa sijaintia. Ukrainalaismedian mukaan se olisi tapahtunut Donetskin alueella Veselen kylän koillispuolella. Media perusti tietonsa alueella toimivien joukkojen lehdistöpalveluun.

Ukraina ja Venäjä ovat useasti syyttäneet toisiaan sotavankien surmaamisesta ja siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkauksesta.

Kiina sanoo olevansa puolueeton Ukrainan konfliktissa

Kiinan ulkoministeri on kertonut ukrainalaiselle virkaveljelleen, että Kiina ei myy aseita Venäjälle sodankäyntiin Ukrainaa vastaan.

Kiinan Wang Yi sanoi Ukrainan Dmytro Kuleballe Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä eilen, että Kiina ei hyödynnä tilaisuutta eikä myy tappavia aseita konfliktialueille eikä konfliktin osapuolille.

Kiina sanoo olevansa puolueeton Ukrainan konfliktissa, mutta Kiinaa on arvosteltu siitä, ettei se ole tuominnut Venäjän suurhyökkäystä.

Venäjä iski raketein Kramatorskiin

Venäjän eiliset raketti-iskut ovat surmanneet ainakin kaksi ihmistä Kramatorskin kaupungissa Ukrainan itäosassa, kertoo Donetskin alueen kuvernööri Vadim Filashkin sosiaalisessa mediassa.

Uutistoimisto AFP:n toimittajat kertoivat nähneensä pelastustyöntekijöiden kantavan yhden uhrin pois iskuissa tuhoutuneesta kaksikerroksisesta asuinrakennuksesta valkoisessa ruumispussissa.

Ukrainalaiskuvernööri kertoi sosiaalisessa mediassa, että pelastajat olivat löytäneet raunioista vuonna 1977 syntyneen naisen ruumiin. Hän lisäsi myöhemmin, että paikalta oli löydetty myös 23-vuotiaan miehen ruumis.

Lisäksi yhden ihmisen pelätään kuvernöörin mukaan hautautuneen raunioiden alle.

Filashkinin mukaan Venäjä ampui Kramatorskiin kolme rakettia.

Venäjä ei välittömästi kommentoinut iskuja. Kreml on toistuvasti kiistänyt sen joukkojen kohdistavan iskuja siviili-infrastruktuuriin.

Kramatorskin kaupunki sijaitsee noin 20 kilometrin päässä taisteluiden etulinjasta Ukrainan itäosassa.

Lue myös:

    Uusimmat