Unkarin Orbán saapunut vierailulle Kiovaan

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on saapunut vierailulle Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan ensimmäistä kertaa Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Asiasta kertoo Unkarin hallitus.

Orbánin on määrä tavata Kiovassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

– Keskusteluiden tärkein aihe on mahdollisuus rauhan rakentamiseen, Orbánin tiedottaja Bertalan Havasi kertoo unkarilaiselle uutistoimistolle MTI:lle.

Tiedottajan mukaan Orbánin ja Zelenskyin on tarkoitus keskustella myös maiden kahdenkeskisistä suhteista.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sopi viime kuussa Orbánin kanssa, että Unkari pysyy sivussa Ukrainan sodasta, mutta ei estä muita Nato-liittolaisia tukemasta Ukrainaa.

Orbán on toistuvasti syyttänyt länttä siitä, että Ukrainan tukeminen voi vetää lännen avoimeen sotaan Venäjän kanssa. Unkari on myös ylläpitänyt suhteita Venäjään sodasta huolimatta.

Orbán tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin viime vuoden lokakuussa Kiinassa. Tapaaminen oli poikkeamana muun EU:n linjasta, sillä valtaosa länsijohtajista on vältellyt Putinin tapaamista ja yhteistyötä Venäjän kanssa maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Orbánin Ukrainan-vierailu ajoittuu päivään sen jälkeen, kun Unkari otti vastaan Euroopan unionin neuvoston kiertävän puheenjohtajuuden. Asema antaa Unkarille vaikutusvaltaa neuvoston toiminnassa loppuvuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat