Uransa lopettanut SM-liigan huippuvahti vahvistaa pohtivansa paluuta: "Muutama tarjouskin on pöydällä"

Huima hetki HIFK:n vaihtoaitiossa! Kakkosmaalivahti Niko Hovinen torjuntatöissä – ”Katso tätä!” 0:33
Niko Hovinen loisti viime kaudella HIFK-nutussa sekä tolppien välissä että vaihtopenkillä – "Katso tätä!"

Viime kaudella HIFK:ssa kiekkoja torjunut ja kesäkuussa uransa päättymisestä sosiaalisessa mediassa kertonut maalivahti Niko Hovinen, 36, pitää mahdollisena, että hän palaa vielä tolppien väliin.

Hovinen myöntää, että jääkiekkoilijan uran lyhyt aikaikkuna on saanut pohtimaan paluuta.

– Kliseinen sanonta mutta: never say never. Lätkäurakin on lopulta aika lyhyt, niitä vuosia ei saa myöhemmin enää takaisin. Jos tällä tavalla tulee tarjouksia, ainakin pitää vakavasti harkita, Hovinen kertoo MTV Urheilulle.

– Tässä on ihan hyvä kuhina tällä hetkellä. Yhteydenottoja on tullut jonkin verran ja muutama tarjouskin on pöydällä. Pähkäilen päätöstä par'aikaa. En pelkästään itseni, vaan myös perheeni kanssa.

Kevään 2011 MM-kultajoukkueeseen kuulunut vahti alleviivaa, ettei päätöstä ole vielä syntynyt.

– Mielenkiintoinen tilanne sillä tavalla, että kuhinaa tuntuu olevan enemmän kuin viimeiseen kymmeneen vuoteen, ja mun pitäisi olla eläkkeellä, Hovinen naurahtaa.

– Katsotaan, lähtihän se Konnakin (Petri Kontiola) vielä studiosta ja voitti Suomen mestaruuden.

Tuorein kiinnostus Hovista kohtaan pohjaa erinoimaiseen viime kauteen. Hovinen pelasi HIFK:n maalinsuulla runkosarjassa Roope Taposen taustalla 22 ottelua päästettyjen maalien keskiarvolla 1,81. Puolivälierissä Pelicansia vastaan päävastuun kantanut Hovinen päästi viidessä ottelussa keskimäärin 1,51 kiekkoa taakseen.

– En ollut asiaa (paluuta) ajatellut ollenkaan kesän aikana. Nyt kun yhteydenottoja on tullut jonkin verran, pitää puntaroida, haluaako vielä lähteä. Kunnossa olen yhä ja tykkään treenaamisesta.

Sopimustarjouksia on saapunut sekä kotimaasta että ulkomailta. Paluupäätökseen vaikuttavia tekijöitä ovat Hovisen mukaan oma halu ja tarjouksen hyvä kokonaisuus. 

– Sen voin sanoa, että kun keväällä sen lopettamispäätöksen tein, alitajunnassa oli tietynlainen takaportti ehkä siihen, että mitä jos jossain kohtaa tuleekin vielä jotain. En ollut ajatellut, että tämä menisi vielä tähän, mutta katsotaan rauhassa.

Iltalehti uutisoi viikonloppuna, että "Hovisen pöydällä lienee pari konkreettista sopimustarjousta".

Juttua muokattu kello 13.46. Lisätty viittaus Iltalehden juttuun aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat