Urheilujätille historiallisen suuret veromätkyt – yli tuplaten enemmän kuin aiempi ennätys

Yhdysvaltojen MLB:ssä pelaava baseball-jätti New York Mets on saanut yli 90 miljoonan euron veromätkyt. 

MLB:ssä on käytössä niin sanottu luksusvero (Competitive balance tax, CBT). Se määrittää, kuinka paljon seura voi käyttää rahaa pelaajistoonsa. Uutistoimisto AP on saanut käsiinsä dokumentteja, joista selviää, kuinka paljon joukkueet käyttävät rahaa. Niistä selviää, että Mets joutuu maksamaan veroa 101 miljoonaa dollaria (reilut 91,6 miljoonaa euroa).

Se on yli tuplaten enemmän kuin aiempi ennätys. Los Angeles Dodgers joutui maksamaan vuonna 2015 veroa 43,6 miljoonan dollarin (lähes 40 miljonaa euroa) edestä.

Mets oli viime kaudella divisioonassaan neljäs. Se käytti yhteensä pelaajiinsa 374 miljoonaa dollaria (lähes 340 miljoonaa euroa), mikä ylitti reilusti sarjan kulukaton. Yhteensä kahdeksan seuraa joutui maksamaan veroa. Se on suurin määrä koskaan. 

Forbes on listannut MLB:n arvokkaimmat seurat. Mets on tilastossa kuudentena 30:sta organisaatiosta. Sen arvoksi on arvioitu 2,9 miljardia dollaria (reilut 2,6 miljardia euroa, tilanne maaliskuussa 2023). Listan kärjessä on toinen New Yorkin seura, Yankees, jonka arvo on 7,1 miljardia dollaria (reilut 6,4 miljardia euroa).

Lue myös:

    Uusimmat