Suomalaiselta röyhkeä ujutus – näin syntyi uran ensimmäinen NHL-maali

Anaheim Ducksin puolustaja Urho Vaakanainen laukoi uransa ensimmäisen maalin NHL:ssä, kun Ducks hävisi Dallas Starsille lukemin 3–4 jatkoajalla.

Vaakanaisen avausosuma taalajäillä oli osoitus miehen oveluudesta. Suomalaispuolustaja laukoi kiekon miinuskulmasta Dallasin maalivahti Jake Oettingerin kautta rysään.

Vaikka kiekko näytti menevän helposti maaliin, vaikutti laukaus selkeältä maalintekoyritykseltä suomalaispuolustajalta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Vaakanainen ehti pelata urallaan jo 107 ottelua, ennen kuin avausmaali syntyi. Nyt 108 ottelun jälkeen tehoja on kasassa NHL:ssä 1+15.

Ducksin suomalaispuolustaja sai ottelussa paljon vastuuta ja hänelle kirjattiin jääaikaa peräti reilut 24 minuuttia.

Dallasin suomalaispelaajista Miro Heiskanen pääsi myös maalin makuun, kun hän toi joukkueensa 3–3-tasoihin kolmannen erän puolivälissä. Ottelun ratkaisun jatkoajalla laukoi Dallasin Thomas Harley.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen

.

Korjaus klo 12.31: Urho Vaakanainen on pelannut urallaan 108 NHL-ottelua, ei 96 kuten jutussa aiemmin väitettiin.