Uskomaton peli Veikkausliigassa – tätä ei ole nähty 65 vuoteen

Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Lahti tarjoilivat lauantaina historiallisen maalijuhlan, kun Pohjanmaalla käyty Veikkausliiga-taisto päättyi harvinaiseen 5–5-tasatulokseen.

SJK avasi maalihanat jo toisella peliminuutilla ja johti peliä kaikkiaan kolmesti. Sarjajumbona majaileva Lahti oli kuitenkin lähellä ryöstää siltä pisteet Michael Lopezin maalilla kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Rasmus Karjalainen kuitenkin pelasti SJK:n tappiolta, kun hän ampui lisäajan neljännellä minuutilla annetun vapaapotkun komeasti yläkulmaan.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta Veikkausliigan (1990->) historiassa, kun ottelu päättyy 5–5-tasapeliin. Näin on sen sijaan käynyt nyt kolme kertaa koko Suomen pääsarjan (1930->) historiassa.

Edellisen kerran 5–5-lopputulos nähtiin 65 vuotta sitten HIFK:n ja TPS:n välisessä ottelussa 1959, kertoo suomalaisen jalkapallon tilastoihin perehtynyt Harri Laine.

Lauantain toisessa ottelussa HJK voitti AC Oulun 3–0-lukemin kotikentällään Helsingissä.

HJK johtaa Veikkausliigan mestaruustaistoa kahden pisteen erolla SJK:hon, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Kolmantena tuleva KuPS on kolmen pisteen päässä HJK:sta, mutta pelannut sitä kaksi peliä vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat