Uskomattomia käänteitä SM-liigapelissä: HIFK sössi monsterijohtonsa pikana, Ville Peltonen reagoi

Uskomatonta mutta totta: JYP tulee pikavauhtia tasoihin neljän maalin takaa 1:18
Uskomatonta mutta totta: JYP tulee pikavauhtia tasoihin neljän maalin takaa

Jyväskylässä pelataan parhaillaan täysin uskomatonta SM-liigaottelua.

JYP lähti HIFK:ta vastaan toiseen erään 0–4-tappioasemasta. Umpisurkean avauserän aikana muun muassa HIFK:n Jori Lehterä rohmusi kolme syöttöä ja Iiro Pakarinen takoi jo kauden 18. osumansa.

Sitten murskajaisista alettiinkin rakentaa sankaritarinaa toisin päin.

Toista erää oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia, kun JYP tälläsi jo periodin kolmannen maalinsa. Kotijoukkue oli siis kirinyt neljän maalin takaa maalin päähän vain parissa minuutissa.

Ihmenousu täydentyi seitsemän minuuttia myöhemmin. Juuso Puustinen tasoitti lukemiksi 4–4 ajassa 29.18.

HIFK:n totaalisulaminen sai Ville Peltosen reagoimaan aikalisällä. Kumpikaan joukkue ei ole hieman yllättäen turvautunut maalivahdin vaihtamiseen. JYP-uunia vartioi Veini Vehviläinen, HIFK-kassarina koppaa Roope Taponen.

Helsinkiläiset oikaisivat kurssinsa erän loppupuolella. Vincent Marleau vei HIFK:n 5–4-johtoon nelisen minuuttia ennen toista erätaukoa.