Uutissuomalainen: Luonnonvarakeskus ennakoi lihan ja maidon kulutuksen romahtavan

7:03img
Huomenta Suomessa pohdittiin, millainen ilmastoteko on vaihtaa liha muihin proteiininlähteisiin.
Julkaistu 14.11.2019 21:44

MTV UUTISET – STT

Luonnonvarakeskus Luke ennustaa, että lihan ja maitotuotteiden kulutus romahtaa Suomessa vuoteen 2050 mennessä. Vuoteen 2035 mennessä kulutuksen arvioidaan vähenevän neljänneksellä, kertoo Uutissuomalainen.

Vuoteen 2050 mennessä näiden tuotteiden kulutus vähenisi jopa puoleen nykyisestä.

Jos näin kävisi, vähenisi peltopinta-alan tarve 20–40 prosentilla.

Keskuksen ennusteessa suomalaiset siirtyvät syömään yhä enemmän kasviproteiinia ja kalaa. Etenkin palkokasvien ja kauran käytön uskotaan kasvavan merkittävästi. Vuoteen 2050 mennessä palkokasvien käytön kasvua olisi vähintään 500 prosenttia nykyiseen verrattuna. Kasviproteiinin lähteitä ovat esimerkiksi herneet, pavut, pähkinät, siemenet ja viljat.

Uutissuomalaisen mukaan Luonnonvarakeskuksen ennuste julkistetaan perjantaina.

7:47img

Miten korvata liha ruokavaliossa?

Tuoreimmat aiheesta

Liha