Vaikean avioeron läpikäyneen Emilia Huttusen Tinder-deitit päättyivät mustelmiin – Mutsis on -bloggaajana tunnettu pakeni yöllä taksiin

Mutsis on -bloggaaja Emilia Huttunen joutui ottamaan avioeron lopulta hyvin äkisti 6:04
Katso videolta, miksi Emilia Huttunen joutui eroamaan aviomiehestään loppujen lopuksi hyvin äkisti.

Mutsis on -blogista tunnettu Emilia Huttunen haki avioeroa miehestään vuoden 2023 alussa. Eronsa jälkeen hän on löytänyt treffikumppaneita Tinderistä, mutta yksi tapailukokemus sai karmean käänteen. Huttunen avaa rankkaa viime vuottaan 14. elokuuta alkavassa Someäidit-sarjassa. 

Emilia Huttunen aloitti Mutsis on -blogin vuonna 2011. Nyt hän on yksi päähenkilöistä Someäidit-sarjassa, joka alkaa 14. elokuuta MTV Katsomossa. Sarjassa nähdään myös podcastaaja Vivian Nick, Kaksi äitiä -blogistaan tunnettu pariskunta Susanna Silvander-Rosti ja Ella Rosti sekä mediapersoona Miisa Nuorgam

Sometyönsä myötä Huttusta on maalitettu jo vuosia muun muassa Ylilaudan anonyymilla keskustelupalstalla ja hänestä on tehty aiheettomia ilmoituksia lastensuojeluun, huoli-ilmoituksia sosiaalihuoltoon ja käyty kaksi kertaa salakuvaamassa Verotoimistossa hänen verotietonsa ja jaettu ne nettiin. 

– He ovat häiriköineet asiakasyrityksiäni ja vieneet minulta töitä. Lista on loputon – tuntuu, ettei enää edes muista kaikkea, Huttunen kertoi MTV Uutisille. 

Sarjassa seurataan prosessia, jossa Huttunen tekee rikosilmoituksen maalittamisestaan. 

Huttusen elämässä on myllertänyt muutenkin, sillä hän erosi aviomiehestään vuoden 2023 alussa, eikä ollut sitä ennenkään ollut enää pitkään aikaan onnellinen. Ex-parilla on 12-, 10-, 4- ja 2-vuotiaat lapset. He olivat yhdessä 13 vuotta, joista 4,5 vuotta naimisissa. 

– Parisuhde loppui jo kaksi vuotta ennen eroa kuopuksen synnyttyä. En halunnut oikeasti erota, ja minun oli todella vaikeaa saada itseni tekemään se. Olin yrittänyt kaikkeni parisuhteen korjaamiseksi ja ajattelin, että asiat tulevat kuntoon. Lopulta sain kuitenkin itseni näkemään, että on pakko erota. 

Ex-pari tapasi aikoinaan yhteisten ystävien kautta, kun molempien silloiset parhaat ystävät seurustelivat keskenään ja ajattelivat, että kaksikko sopisi toisillensa. 

– He yrittivät pitkään parittaa meitä ja lopulta onnistuivat. 

Raskautuminen ensimmäistä kertaa muutti täysin koko tulevaisuuden ja opetti, että asiat selviävät aina jotenkin. 

– Mikään ei ole maailmanloppu. Kaikki kääntyi todella parhain päin, vaikka se tuntui 18-vuotiaana maailmanlopulta. 

Pariterapia muutti vuosia sitten Huttusen ja hänen ex-miehensä arjen, elämän ja parisuhteen isolla kädellä.

– Alkuun parisuhteessamme ei mennyt hyvin, mutta terapia auttoi sen verran, että päädyimme menemään naimisiin. Viimeinen naula arkkuumme sen sijaan oli, kun aloin odottaa kuopustamme. Siihen parisuhteemme kuoli. 

Äitinä Huttusen identiteetti eron jälkeen ei ole muuttunut. 

– Teen edelleen ne asiat itse, mitkä ennenkin eroa. Identiteettini äitinä on vain vahvistunut: nyt tiedän, että pärjään yhtä lailla yksin. 

Eniten Huttunen on saanut tukea vanhemmiltaan, eikä tiedä, miten olisi selvinnyt ilman heitä. 

Karmiva deittikokemus säikäytti

Huttunen on miettinyt sometöiden lopettamista kokonaan. Mutta ne tuovat hänelle edelleen iloa, joten hän haluaisi jatkaa, kunhan hänen elämänsä iso kriisi saa arkisemman muodon. Lopettamisen sijaan hän on pitänyt sometaukoa ja aloittanut terapian. 

– Pääni on edelleen todella sekaisin erosta. Tämä on ollut niin vuoristorataa. Alussa kuvittelin tämän menevän niin, että tulee viha, kaupankäynti, hyväksyntä ja mitä kaikkia surun vaiheita nyt onkaan, mutta tämä menee ihan edes takaisin, ylös ja alas. Kaikki romahtaa, sitten kaikki onkin hyvin ja sitten kaikki taas romahtaa. Olen ollut helpottunut, surullinen, raivoissani, huolissani ja kaikkea mahdollista. On yksi asia, mitä en ole tehnyt: en ole katunut. 

Voit katsoa videon klikkaamalla nuolta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Huttunen alkoi reagoida stressiin ja ahdistukseen fyysisesti ja sai rytmihäiriöitä. Hän ravasi tutkimuksissa, joissa hänen todettiin olevan täysin terve. 

– Ne ovat aiheutuneet stressistä. Rytmihäiriöt olivat niin voimakkaita, että jouduin jäämään hetkeksi nykyisestä vakityöstäni sairauslomalle. Ahdistuksen ja stressin juurisyyt on saatava pois ennen kuin voin palata sometyön pariin. 

Huttunen on joutunut vuoden 2024 aikana hyväksymään, että hänelle kaikkein läheisimmät ihmiset eivät oikeasti olleetkaan niin läheisiä.

– He ovat selkäni takana olleet jotakin aivan muuta kuin kuvittelin vuosia heidän olevan. Tällä hetkellä en ole ex-mieheni kanssa minkäänlaisissa väleissä. Ei ole mahdollista kommunikoida mitenkään. 

Sinkkuelämä on tuntunut Huttusesta ihanalta: niin deittailu kuin sen lopettaminen. Yhdessä vaiheessa hän päätti lopettaa uusien ihmisten tapaamisen kokonaan ja olla ihan vain itsensä kanssa. 

– Taustalla oli todella huono Tinder-deittikokemus, joka päättyi siihen, että pakenin deittini kodista yöllä itkuisena mustelmilla ja soitin taksin. Olimme rennosti tapailleet jo useamman kuukauden, ja tämä kaikki tuli yllätyksenä. Se oli iso shokki. En uskaltanut sen jälkeen enää deittailla. Pääsin siitä kuitenkin yli, vaikka se hurjaa olikin. En ole tosin sen jälkeen käynyt vieläkään treffeillä. Olen ensi viikolla menossa ekoille treffeille, eikä minua enää pelota. Olen tutustunut hyvin etukäteen, ja on luottavainen fiilis. 

Terapia opettaa, ettei asioita voi padota sisälleen

Huttunen aloitti rytmihäiriöiden jälkeen Kelan tukeman psykoterapian ja käy keskustelemassa myös Pilarissa, joka tarjoaa apua lähisuhdeväkivallasta tai sen uhasta kärsineille. 

Terapiassa ollaan vielä todella alussa ja käydään läpi, mitä kaikkea Huttuselle on tapahtunut. Hän on kuitenkin jo oivaltanut, ettei voi padota asioita sisälleen.

– Olen huomannut itsessäni piirteitä, joiden takia olen helposti ajautunut uhriksi. Huomaan, että tämä piirre aiheuttaa haasteita myös deittailussa: mukaudun helposti muiden toiveisiin ja on vaikeaa muistaa, mitä oikeasti haluan. 

Vakityönsä Huttunen aloitti kesällä 2023 Varsinais-Suomen Vesaisten toiminnanjohtajana. Vesaiset tarjoaa lapsille, nuorille sekä lapsiperheille toimintaa ja tapahtumia.

– Tässä työssä opin niin paljon ja saan tehdä jotain, mikä tuntuu merkitykselliseltä. Rakastan tätä työtä. Olen löytänyt sen, mitä minun on tarkoitus tehdä. Palkitsevaa, stressitöntä ja tuntuu hulppealta lomalta sometyöstä. 

Sometyön kautta Huttunen on tottunut itsensä kuvaamiseen ja kameralle puhumiseen. Someäidit-sarjan tekeminen oli kuitenkin erilaista, koska hän kuvasi koko ajan.

– En kuvannut sillä ajatuksella, että tämä näyttäisi hyvältä Instagramissa, vaan kuvasin oikeaa elämää. Kuvasin itseäni huonoista kuvakulmista, yllättäen ja kun olin kamalan näköinen. Kamerasta tuli minun jatkeeni, eikä sitä enää edes juuri ajatellut. En muista enää yhtään, mitä olen kuvannut, koska se oli niin helppoa ja luontevaa. Haasteeksi tosin muodostui läheisten kuvaaminen, sillä introverttina oli vaikeaa kysyä heiltä kuvauslupaa. Julkisilla paikoilla oli myös välillä vaivaantunut olo. 

Asuminen ensimmäistä kertaa yksin ilman kumppania

Huttunen on oppinut ensimmäistä kertaa elämässään nauttimaan myös yksinolosta. 

– Kun lapset eivät ole kotona, saan olla ihan yksin, uppoutua projekteihini, eikä tarvitse nähdä ketään, jos en halua. Olen aika introvertti, etenkin talvella, niin minulla oli yksinäinen talvi. Kuulostaa ehkä surulliselta, mutta nautin suunnattomasti, kun vietin aikaa itseni kanssa. En ole ikinä asunut yksin ennen tätä eroa tai edes osannut olla yksin. Nyt olen oppinut tuntemaan itseni paljon paremmin. 

Huttunen viihtyy sinkkuna, mutta on herännyt huomaamaan, että hän on auki myös ajatukselle parisuhteesta. 

– Haluan parisuhteen, jossa minua kunnioitetaan, minusta välitetään ja tunnen oloni tärkeäksi. Haluan läheisyyttä ja hellyyttä ja että joku arvostaa sitä, että haluan myös huolehtia ja antaa läheisyyttä. Ihan perusjuttuja, mutta minulle uusia. Toivon, että pystyn tulevaisuudessa jättämään taakseni kaiken, mitä en erityisemmin halua muistella ja keskittyä vain tulevaisuuteen. Olen eron jälkeen nähnyt, miten mahtavaa elämä omillaan voi olla. Uskon, että kun pystyy päästämään kaikesta huonosta irti, niin elämä tulee olemaan uskomattoman upeaa, Huttunen sanoi. 

Katso videolta, miksi Emilia Huttunen joutui eroamaan aviomiehestään loppujen lopuksi hyvin äkisti. 

Someäidit ke 14.8. alkaen maksutta MTV Katsomossa ja MTV Katsomo+ -tilauksella. MTV Katsomo+ -tilauksella seuraavan viikon jaksot ennakkoon.

Someäidit vodcast ke 14.8. alkaen kaikki jaksot maksutta MTV Katsomossa ja MTV Katsomo+ -tilauksella.

Lue myös:

    Uusimmat