Valioliigatähteä syytetään 232 rikkomuksesta kentän ulkopuolella – pitkä pelikielto uhkaa

Jalkapallon Englannin Valioliigan Brentford hyökkääjätähteä Ivan Toneyta uhkaa pitkä pelikielto, sillä Englannin jalkapalloliitto FA kertoi keskiviikkona, että häntä syytetään vedonlyöntiä koskevien sääntöjen rikkomisesta.

Rikkomuksia on peräti 232, ja ne ovat peräisin vuosilta 2017–21. Toney edusti tuona aikana neljää eri seuraa Englannin eri sarjatasoilla. Brentfordiin hän tuli syksyllä 2020 viiden miljoonan punnan siirrolla Peterboroughista.

Toney, 26, on tehnyt tällä kaudella 10 liigamaalia Brentfordille ja on liigan maalipörssissä kolmantena. Viime lauantaina hän teki Brentfordin molemmat maalit 2–1-yllätysvoitossa Manchester Citystä. Englannin MM-joukkueeseen Toney oli ehdolla, mutta jäi valitsematta kisaryhmään.

Vedonlyöntiä koskevat säännöt ovat tiukat. Ne kieltävät kaiken vedonlyönnin pelaajilta, myös peleistä, joihin pelaaja ei itse ota osaa. Vuonna 2020 Kieran Trippier sai kymmenen viikon pelikiellon, kun jakoi vedonlyöntiä varten tietoa siirrostaan Tottenhamista Atletico Madridiin.

Brentford kertoi keskustelleensa Toneyn ja tämän lakimiesten kanssa, eikä seura kommentoi asiaa ennen kuin tapaus on käsitelty loppuun. 

Lue myös:

    Uusimmat