Valtava saderintama lähestyy Suomea – Pekka Poudalta synkkä arvio myös loppuviikon säästä

Suuri saderintama lähestyy Suomea 2:36
Suuri saderintama lähestyy Suomea. Tältä näyttää loppuviikon sää.

Säätiedot lupailevat tälle viikolle epävakaista säätä. Auringon paistettakin mahtuu kuitenkin myös mukaan.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että aivan tämän aamun aikana saadaan sadetta, kun sadealue kiepsahtaa Etelä- ja Itä-Suomen yli itään. 

– Väliin mahtuu kuitenkin myös auringon paistetta. Tällä hetkellä laajalti maan länsi ja keskiosassa on aurinkoista. Etelään on saapumassa tuo sade. Pohjoisessa omat kuurosateet pyörivät ennen kaikkea Pohjois-Lapin yllä, Pouta kertoo.

Vesisateita pitkin Suomea

Viron puolelta saapuva saderintama saavuttaa Suomen aamupäivän aikana. Iltapäiväksi sateet siirtyvät yhä enemmän Itä-Suomeen. Sadealueen jälkipuolella tulee kuurosateita etelässä vielä illallakin. 

– Voimakkaimmat kuurosateet voivat olla ihan ukkoskuurojakin tuolla vähän pohjoisempana maan länsiosassa.

Pouta kertoo, että sateissa lämpötila jää lähemmäksi viittätoista astetta, mutta heti, kun aurinko pääsee paistamaan, niin lämpötila kohoaa noin kahteenkymmeneen asteeseen. 

– Tuuli on heikkoa tai kohtalaista, eli sen puoleen ihan mukavan oloinen päivä. Pohjoisessa on laajasti poutaista. Kaikista todennäköisintä kuurosade on lähellä Kemiä. Pohjois-Lappiin pääsee Jäämereltä hyvinkin koleaa ilmaa.

Torstaina poutaa

Idästä sateet väistyvät huomiseksi ja huomisaamu on poutainen. Iltapäiväksi kehittyy paikallisia sadekuuroja, mutta huominen on selvästi tätä päivää poutaisempi. 

Pouta kertoo, että jatkossa on tulossa kuitenkin enemmän sateita. Perjantaina sateita tulee peräti kahden sadealueen voimalla. 

– Loppuviikko on varsin märän näköinen, Pouta kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat