Valtava trilleri NHL:n pudotuspeliviivalla – mestaruuden takuumies ratkaisi

Jatkoaikavoitto Vegasille: Jonathan Marchessault laukoo huipputärkeän lisäpisteen 0:33
Jatkoaikavoitto Vegasille: Jonathan Marchessault laukoo huipputärkeän lisäpisteen.

Puolustava mestari Vegas Golden Knights poimi tärkeät kaksi pistettä jääkiekon NHL:ssä Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä, kun se kaatoi St. Louis Bluesin 2–1 vierasjäällä Jonathan Marchessaultin jatkoaikamaalin turvin. 

Ottelu venyi jatkoajalle, kun isäntien Brandon Saad osui viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Huipputärkeä lisäpiste lähti kuitenkin vieraiden matkaan, kun pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Marchessault pääsi nousemaan vapaasti maalin kulmalle, eikä epäonnistunut (video yllä). 

Blues, joka oli voittanut kuusi edellisestä seitsemästä ottelustaan, on nyt viiden pisteen takamatkalla läntisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevasta Golden Knightsista. Vegas on kolmen pelin voittoputkessa. Otteluja on jäljellä kymmenkunta, joukkueesta riippuen. 

St. Louis sai kamppailusta muitakin huonoja uutisia. Saad joutui olemaan osan ottelusta sivussa Brayden McNabbilta saamansa kovan tällin jälkeen, mutta palasi jäälle maalintekoon. Lisäksi Oskar Sundqvist jätti pelin kesken niin ikään McNabbin antaman töötin seurauksena. 

Kasperi Kapanen pelasi Bluesin hyökkäyksessä reilut 13 minuuttia. 

Kierroksen toisessa ottelussa Los Angeles Kings kaatoi Vancouver Canucksin vierasjäällä 3–2.

Lue myös:

    Uusimmat