Valtteri Bottas syrjään huhumyllyn keskellä

Sauberin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas saa tehdä tilaa Ferrarin nuorukaiselle Robert Shwartzmanille Hollannin GP -viikonlopun alkuhetkillä.

Sauber tiedotti tiistaina, että Shwartzman ajaa Bottaksen autoa perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.

Shwartzman, 24, on F1-talli Ferrarin nykyinen varakuljettaja. Hän on hoitanut kyseistä virkaa viime kaudesta lähtien. Shwartzman on ajanut tällä kaudella myös kansainvälisen autoliiton FIA:n kestävyysluokan (World Endurance Championship) kisoja.

Venäläisisraelilainen Shwartzman kuului usean vuoden ajan Ferrarin nuorten kuljettajien akatemiaan eli samaiseen ohjelmaan, missä Tuukka Taponen on nykyään mukana.

Shwartzmanin testikokeilu tapahtuu varsin mielenkiintoisella hetkellä, sillä Sauber ja sen suomalaiskuljettaja Bottas ovat melkoisen huhumyllyn keskiössä. Sauber kun ei ole vahvistanut vielä sitä, että kuka toimii tallin toisena kuljettajana kaudella 2025. 

Sauber eli tuleva Audi on kertonut vain, että nykyään Haasilla ajava Nico Hülkenberg siirtyy sen riveihin kaudeksi 2025.

Sauberin molempien nykyisten kuljettajien eli Bottaksen ja kiinalaisen Guanyu Zhou'n sopimukset ovat katkolla tämän kauden päätteeksi.

Sauber metsästää yhä kauden ensimmäisiä pisteitään. Sauberin vauhti on ollut pahasti kadoksissa ja se on jumittunut totaalisesti F1:n pohjamutiin.

Lue myös:

    Uusimmat