Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira suosittelee, että henkilö, jolla on PIP-rintaimplantti, ottaa yhteyttä leikkauksen tehneeseen lääkäriin tai klinikkaan.
Samalla Valvira suosittelee heille erityisseurantaa mahdollisten implanttien aiheuttamien komplikaatioiden havaitsemiseksi.
Valvira arvioi yhteistyössä muiden eurooppalaisten viranomaisten kanssa Poly Implant Prosthesis (PIP) rintaimplanttien mahdollisia terveysriskejä.
Ranskan viranomaiset ovat antaneet tiedotteita ja toimenpidesuosituksia koskien PIP-rintaimplantteja. Nämä ranskalaisvalmisteiset PIP-implantit on poistettu markkinoilta viime vuonna Euroopan talousalueella.
Rintaimplantit sisältävät osassa tuotantoeriä rekisteröimätöntä silikonia ja niiden on todettu rikkoutuvan poikkeuksellisen usein. Niillä on epäilty olevan yhteys myös lisääntyneeseen syöpäriskiin.
Valviran selvityksen mukaan implantteja ei ole ollut myynnissä Suomessa.
Valviran saaman tiedon mukaan kyseisiä implantteja on Suomessa asennettu 14 kappaletta. Leikannut plastiikkakirurgi on ostanut implantit Ruotsista ennen myyntikieltoa. Rintaimplantteja on asennettu suomalaisille myös maamme rajojen ulkopuolella.
(MTV3)
Ylilääkäri: Implantin repeämä ei ole automaattisesti hengenvaarallinen
Silikonirinnat ottanut nainen: Otin tarkasti selvää implanttieni laadusta
Ylilääkäri: Implantin repeämä ei ole automaattisesti hengenvaarallinen
Rintaimplanteista syöpä? Ranska poistamassa implantit 30 000 naiselta
HS: Ainakin yhdellä suomalaisella vaarallinen rintaimplantti