Vantaalla sairaalassa vainajia syönyt kissa sai kodin

Sairaalassa ruumiita syönyt kissa oli löydettäessä riutunut ja hylätty.

MTV Uutisetkertoi joulukuussa 2023 hylätystä kissasta, joka oli löydetty Vantaalta Katriinan sairaalasta ja toimitettu Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin. Kissa oli päässyt sairaalan väliaikaisiin tiloihin, jossa säilytettiin vainajia. Se oli henkensä pitimiksi syönyt ruumiita.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Hesyn tiedottaja Mari Aro kertoo MTV Uutisille, että kissa on saanut uuden kodin. Se nimettiin Hesyllä Gastoniksi.

– Sijoituskodit saavat toki nimetä eläimet uudelleen omaan suuhunsa sopivalla nimellä, Aro kertoo.

Aron mukaan kissalla on nyt kaikki hyvin. Hän kertoo, että kissa vietti Hesyllä hiukan lyhyemmän ajan kuin kissat keskimäärin.

Viikin löytöeläintaloon tuotaessa kissa oli Aron mukaan varsin huonossa kunnossa, mutta se saatiin kuntoutettua hyvin. Aro kertoo, että kissat toisinaan reagoivat stressiin muun muassa syömättömyydellä, joka olisi ollut Gastonin kohdalla katastrofi.

– Kissa oli hyvin laiha ja aliravittu, kärsi suolistovaivoista ja tarvitsi myös tehokasta loishäätöä. Ruoka onneksi maittoi sille alusta asti, eikä huono ravitsemustila ollut ehtinyt tehdä peruuttamatonta tuhoa esimerkiksi maksalle.

Aro kertoo, että hylätystä kissasta tuli jo Hesyllä ihmisystävällinen.

– Sillä on toivon mukaan edessään lokoisa loppuelämä kotikissana nykyisessä kodissaan, Aro toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat