Veikkausliigassa hillitön tuomarivirhe – maalintekijä myönsi Ruudulle: "Näin käy, jos ei ole VARia"

Jalkapallon Veikkausliigan ylemmässä jatkosarjassa eli niin sanotussa Mestaruussarjassa nähtiin perjantai-iltana härski tuomarivirhe Hakan ja SJK:n välisessä kohtaamisessa.

SJK siirtyi 1–0-johtoon ottelun kolmannella minuutilla Rasmus Karjalaisen maalilla. Avustavalta erotuomarilta jäi kuitenkin huomaamatta, että Karjalainen seisoi laitapuolustaja Lewis Strappin syöttäessä metritolkulla paitsiossa, eivätkä linjan sallitulla puolella olleet myöskään seinäjokisten Jaime Moreno ja Kasper Paananen.

Veikkausliigassa ei ole VAR-videotuomarointijärjestelmää, vaikka sen käyttöönottoa lähestytään askel askeleelta.

– Näin käy, jos ei ole VAR:ia, maalintekijä Karjalainen sanoi tauolla Ruudun haastattelussa.

Kaikki ottelut kattavan järjestelmän sijasta Suomessa on pilotoitu tänä vuonna VAR-autoa, joka on käytössä seuraavan kerran lauantaina Tammelassa pelattavassa Suomen Cupin finaalissa Interin ja KuPSin välillä.

SJK vei pisteet Valkeakoskelta lukemin 3–0. Karjalaisen lisäksi vieraille osuivat Paananen ja Moreno.