Venäjä kertoo käynnistäneensä "terrorismin vastaisen operaation" kolmella raja-alueellaan

Venäjä käynnisti viikonloppuna niin sanotun terrorismin vastaisen operaation kolmella Ukrainan rajan tuntumassa sijaitsevalla alueella. Venäjä yrittää lyödä takaisin Ukrainan joukkoja, jotka olivat tiistaina aamulla alkaneessa yllätyshyökkäyksessään edenneet jo kymmenkunta kilometriä Venäjän puolelle.

Venäjä on siirtänyt alueelle lisää sotilaita ja kalustoa, muun muassa hyökkäysvaunuja, raketinheittimiä ja ilmavoimien yksiköitä. Venäjän mukaan Ukraina hyökkäsi yli rajan noin tuhannen miehen ja kymmenien panssariajoneuvojen turvin.

Tosin Venäjä on alkuperäisen arvionsa jälkeen väittänyt tuhonneensa jo jopa viisi kertaa niin paljon materiaalia ja sotilaita kuin alun perin ilmoitti maahan hyökänneen.

Ainakin 16 000 siviiliä on jättänyt kotinsa Venäjän raja-alueilla, jonne on tuotu hätäapua ja lääkintätarvikkeita. Pääkaupunki Moskovaan on järjestetty ylimääräisiä junakyytejä.

–  Sota on tullut tänne, kiteytti raja-alueella asuva, nimettömänä pysytellyt nainen uutistoimisto AFP:lle rautatieasemalla.

Ukraina puolestaan on antanut evakuointimääräyksen noin 20 000 ihmiselle Sumyn alueella, joka sijaitsee Kurskin raja-alueen vieressä Ukrainan puolella.

Eilen Ukraina teki iskun lentokentälle Lipetskin alueella, joka sijaitsee noin 300 kilometrin päässä Ukrainan ja Venäjän välisestä rajasta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 10.8.2024 kello 18.57

Lue myös:

    Uusimmat