Venäjällä lähes 4 500 ihmistä evakuoitu padon tuhouduttua – mukana noin 1 100 lasta

Venäjällä Orenburgin alueella Orskin kaupungissa on evakuoitu lähes 4 500 ihmistä tulvimisen vuoksi. Heidän joukossaan on Orenburgin kuvernöörin kanslian mukaan noin 1 100 lasta.

Tulva ja rankkasateet vaikuttavat yli 6 000 asuinrakennukseen.

Pato murtui perjantaina rankkasateiden jälkeen. Orskin kaupunki sijaitsee lähellä Kazakstanin rajaa. Viranomaiset kuvailivat tilannetta vaikeaksi koko alueella ja varoittivat Uraljoen vedenpinnan olevan vaarallisen korkealla myös Orenburgin kaupungin alueella, jossa asuu lähes puoli miljoonaa ihmistä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi hätätilaministeri Aleksandr Kurenkovin käymään alueella. Venäjä on aloittanut tutkinnan mahdollisesta rakennusturvallisuusmääräysten rikkomisesta ja välinpitämättömyydestä. Pato oli rakennettu vuonna 2014.

Orenburgin pormestari Sergei Salmin sanoi, että ihmisiä evakuoidaan alueelta pakolla, jos on sille tarvetta.

– Tilanne ei anna vaihtoehtoja. Yön aikana joen pinta voi nousta kriittiselle tasolle. Käsken kaikkia tulva-alueella lähtemään kodeistaan välittömästi. -- Ei ole aikaa todistella tilannetta. He, jotka eivät lähde vaara-alueelta vapaaehtoisesti, tullaan poistamaan poliisin toimesta, Salmin sanoi.

Useat alueet Uralin ja läntisen Siperian alueella ovat olleet tulvien alla kevään alettua. 

Lue myös:

    Uusimmat