Venäjän turvallisuuspalvelun tiedotus hämmentää: Mainostaa rajanylityspisteiden palvelevan normaalisti

FSB mainostaa sosiaalisen median kanavissa, kuinka Venäjän puolen rajanylityspisteet palvelevat normaalisti. MTV Uutiset käänsi tiedotteen ja pani merkille oudon yksityiskohdan.

Barents Observer -media kertoo, että venäläismedioissa sekä sosiaalisessa mediassa leviää tällä hetkellä turvallisuuspalvelu FSB:n nimissä tehty tiedote, jossa mainostetaan useiden Venäjän itärajan tarkastuspisteiden palvelen normaalisti ja olevan auki liikenteelle.

Tiedotteen mukaan autoliikenteen tarkastuspisteet toimivat tiettyjen kellonaikojen puitteissa. Tiedotteessa mainitaan rajanylityspaikat suomenkielisiä nimiä käyttäen. Listalla mainitaan myös Norjan ja Venäjän välinen tarkastuspiste.

Tekstissä myös kerrotaan, että FSB auttaa kaikkia rajanylityspaikoille pyrkiviä kysymyksissä puhelimitse sekä sähköpostilla.

MTV Uutisten Ulkomaantoimituksen päällikkö Mirja Kivimäki kävi läpi 19. tammikuuta julkaistun tiedotteen, joka on julkaistu muun muassa suositussa venäläisessä sosiaalisen median palvelu VKontaktessa.

– Herää kysymys, miksi on haluttu erikseen korostaa, että Venäjän puolella rajanylityspisteet ovat auki vaikka Suomen puolella ne eivät ole, Kivimäki pohtii.

Kuuntele yläpuolelta sanasta sanaan mitä tiedotteessa lukee.

Rajavartiosto kertoi eilen torstaina ottaneensa kiinni 18 rajan ylittäjää Imatran lähellä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.  

Itärajan kautta tuli marras- ja joulukuun aikana Suomeen yli 1000 turvapaikanhakijaa. Rajanylityspaikat Suomen ja Venäjän välillä ovat kiinni 11. helmikuuta saakka. 

Lue myös:

    Uusimmat