Veripalttu, sitruunalla maustetut vihannekset, timjami-kaprisvoi ja puolukkasurvos

Veripalttu
VeripalttuMTV
Julkaistu 09.09.2004 15:35(Päivitetty 11.05.2005 14:30)

Veripalttu

  • 0,5 l naudan, sian tai poronverta
  • 200 g ylikypsää possunkylkeä
  • 1 plo tummaa olutta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 sipuli
  • 80 g voita
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria

Kuori ja silppua sipuli, hauduta se voissa. Voitele vuoka voilla.

Sekoita veri ja olut kulhossa. Lisää jauhot samalla voimakkaasti vatkaten. Veri hyytyy helposti, joten sekoittele silloin tällöin.

Laita vuokaan haudutettu sipuli, kuutioitu possunkylki ja muut mausteet. Kaada taikina vuokaan, jätä turpoamisvaraa noin neljännes tilavuudesta.

Peitä vuoka foliolla, paista 200° C uunissa 45-60 min. Jäähdytä palttua hetki ennen leikkaamista. Leikkaa paltusta viipale ja paista voissa rapeaksi.

Sitruunalla maustetut kasvikset

  • porkkanoita
  • sipulia
  • voita
  • sokeria
  • suolaa
  • sitruunamehua

Pilko kasvikset, freesaa voissa, sokeroidulla paistinpannulla.

Mausta suolalla ja sitruunalla.

Timjami-kaprisvoi ja puolukkasurvos

  • 50 g voita
  • kuivattuja kaprismarjoja
  • timjaminlehtiä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • puolukoita
  • sokeria

Laita kattilaan 50 g voita ja anna kevyesti ruskistua.

Lisää joukkoon liotetut kaprismarjat, timjaminlehtiä ja lopussa 1 rkl sitruunamehua.

Tarjoa voi lisäkkeenä paistetulle paltulle, puolukkasurvoksen ja kasvisten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle