Veripalttu
- 0,5 l naudan, sian tai poronverta
- 200 g ylikypsää possunkylkeä
- 1 plo tummaa olutta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 sipuli
- 80 g voita
- 0,5 dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua maustepippuria
Kuori ja silppua sipuli, hauduta se voissa. Voitele vuoka voilla.
Sekoita veri ja olut kulhossa. Lisää jauhot samalla voimakkaasti vatkaten. Veri hyytyy helposti, joten sekoittele silloin tällöin.
Laita vuokaan haudutettu sipuli, kuutioitu possunkylki ja muut mausteet. Kaada taikina vuokaan, jätä turpoamisvaraa noin neljännes tilavuudesta.
Peitä vuoka foliolla, paista 200° C uunissa 45-60 min. Jäähdytä palttua hetki ennen leikkaamista. Leikkaa paltusta viipale ja paista voissa rapeaksi.
Sitruunalla maustetut kasvikset
- porkkanoita
- sipulia
- voita
- sokeria
- suolaa
- sitruunamehua
Pilko kasvikset, freesaa voissa, sokeroidulla paistinpannulla.
Mausta suolalla ja sitruunalla.
Timjami-kaprisvoi ja puolukkasurvos
- 50 g voita
- kuivattuja kaprismarjoja
- timjaminlehtiä
- 1 rkl sitruunamehua
- puolukoita
- sokeria
Laita kattilaan 50 g voita ja anna kevyesti ruskistua.
Lisää joukkoon liotetut kaprismarjat, timjaminlehtiä ja lopussa 1 rkl sitruunamehua.
Tarjoa voi lisäkkeenä paistetulle paltulle, puolukkasurvoksen ja kasvisten kanssa.