Kukaan ei kaipaa vesivahinkoa tai homeongelmaa omaan kotiinsa. Tarkista viiden kohdan lista, joka paljastaa, onko kylpyhuoneesi remontin tarpeessa.
1) Turhauttaako kylpyhuoneessa asioiminen?
Sinulla saattaa olla ongelmia kylpyhuoneesi toiminnallisuuden kanssa. Elämäntilanteiden vaihtuessa myös tarpeet kylpyhuoneelle muuttuvat.
– Kylpyhuonesuunnittelu on harpannut vuosien saatossa eteenpäin, ja esimerkiksi säilytystila kehittynyt. Ovelliset kaapit olivat vielä jokunen vuosi sitten valtavirtaa, mutta vetolaatikoissa voi säilyttää enemmän ja paremmassa järjestyksessä, IDOn tuoteasiantuntija Petra Myllynen kertoo.
2) Näkyykö kalusteissa vaurioita?
Älä ohita olankohautuksella säröjä kylpyhuonekalusteissasi, sillä ne saattavat sisältää vesivahinkovaaraan.
– Vaurio vanhanaikaisen wc-istuimen vesisäiliössä on melkoinen riski. Ei kannata kuitenkaan huolestua, vaan selvittää tilanne, Myllynen rauhoittelee.
– Nykyiset suihkuseinät ovat turvalasia, mutta osasta kylpyhuoneista saattaa törmätä erilaisiin kyhäelmiin. Nämä kannattaa päivittää nykyaikaisiksi.
3) Onko kylpyhuoneessasi epämääräisiä hajuja?
Valuuko vesi kalusteita tai seinää pitkin? Haistatko epämääräisiä tai tunkkaisia hajuja? Onko kylpyhuoneessasi silmin nähden hometta?
– Monissa kylpyhuoneissa ei ole tehty kunnollisia vesieristyksiä. Kannattaa ehdottomasti selvittää asia, Myllynen summaa.
4) Eikö lika lähde yrityksestä huolimatta?
Etkö saa kylpyhuonetta puhtaaksi pienin toimenpitein? Pinttynyt lika ja vaikeasti siivottavat kalusteet viestivät päivittämisen tarpeesta.
– Vedessä oleva rauta värjää vuosien varrella ja silikonisaumat menevät helposti epäsiisteiksi. Myös kalkki aiheuttaa monille harmia. Kannattaa suosia tuotteita, joiden laadukas lasite ja pinnoite suojaavat kalkilta.
Puhtaus on ennen kaikkea hygieniakysymys. Nykyisessä kylpyhuonesuunnittelussa pyritään karsimaan likaa keräävät saumat ja reunat.
5) Suositko ekologisia ratkaisuja?
Kylpyhuoneessa kannattaa kiinnittää huomiota ekologisuuteen. Suihkujen poresuuttimet ja wc-istuimet ovat vähentäneet veden kulutusta. Kun vanhanmallinen wc-istuin kuluttaa 9 litraa jokaisella huuhtelukerralla, niin uudet wc-istuimet kuluttavat joko 2,5 tai 4 litraa.
– Kyseessä on huima ero, joka näkyy vesilaskussa. Myös uudet valaistusratkaisut säästävät huomattavasti energiaa, Myllynen summaa lopuksi.
Lähde: Ido Kylpyhuone