Videotarkistukset puhututtivat – Ville Hämäläisellä ja Antti Pennasella riitti asiaa Jyri Rönnille

Lehdistötilaisuus: Ilves - SaiPa 5:16
Videolla lehdistötilaisuus ottelusta Ilves-SaiPa.

Sekä SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläisellä että Ilveksen virkaveli Antti Pennasella riitti asiaa ottelun jälkeen erotuomarijohtaja Jyri Rönnille. Ilves toki voitti perjantaina 5–2, siinä ei ollut mitään kyseenalaista.

Hämäläinen kyseli etenkin toisen erän tilanteesta, missä Valtteri Lipiäinen sai videotarkistuksen jälkeen 5+20 minuutin jäähyn osuttuaan Jani Nymania päähän. Reaaliajassa tilanteesta ei vihelletty jäähyä.

– Ei ollut mielestämme ison jäähyn paikka. Lipiäinen antoi painetta Nymanin mailaan, vasta sen jälkeen hän osui päähän Nymanin ohi luistellessaan, Hämäläinen sanoi.

Hämäläinen kysyi myös päätöserän vastaavasta tilanteesta, missä Niklas Appelgren putosi jään pintaan. Sitäkään ei tuomaristo huomannut eikä videoitakaan tutkittu. Tilannetta ei tietenkään Ilveksen kotiottelussa nähty mediakuutiolta kuten nähtiin Lipiäisen vastaava useaan kertaan.

Päätöserässä mediakuutiolta hehkuteltiin Petr Kodytekin saamaa kampitusjäähyä. Videokuvan perusteella hän ei osunut SaiPan puolustaja Peetu Kiukaksen jalkoihin lainkaan. Korkeintaan pieni hipaisu oli tilanteessa.

– Tilanteet tulevat nopeasti tuomareille ja virheitä tulee heillekin. Mielestäni tuollaisia ei tarvitse videolta tutkia, isot jäähyt ovat asia erikseen, sanoi kaksi maalia tehnyt Ilveksen Matias Mäntykivi.

Tuloksen myötä liigassa on yhä kaksi joukkuetta, jotka eivät ole uudessa areenassa voittaneet. Toinen on HIFK.

Lue myös:

    Uusimmat