Alkavan viikon sää on lämmin ja epävakainen – loppuviikosta ropisee

Sää jatkuu alkavalla viikolla lämpimänä, mutta etelässä ja lännessä on epävakaista. Loppuviikosta saapuu matalapaine sateineen.

Meteorologi Mette Mannonen kertoo, että maanantaiaamu on laajalti poutainen. Lapissa on aurinkoista, mutta etelässä ja maan keksiosassa liikkuu pilviä, ja paikoin voi esiintyä myös sumua. 

Sateet yleistyvät päivän aikana ja etelässä sekä lännessä vettä tulee monin paikoin. Myös ukkonen on mahdollista. 

Idässä ja maan keskivaiheilla on poutaista. Aurinkoisilla alueilla lämpötilat kohoavat vähän parinkymmenen asteen yläpuolelle. 

Pohjoisessa päivä on poutainen ja aurinkoinen. Lämpötilat kohoavat parinkymmenen asteen yläpuolelle, mutta Itärajalla voi olla hieman viileää. 

Hellettä hipoen

Maanantain ja tiistain välisenä yönä etelän ja lännen sadekuurot heikkenevät, mutta ovat päivällä edelleen mahdollisia lounais- ja etelärannikolla.

Suuressa osassa maata tiistai on poutainen ja aurinkoinen. Lämpötila kohoaa aurinkoisilla alueilla 25 asteen tuntumaan. 

Keskiviikkona sää jatkuu suuressa osassa maata poutaisena, mutta etelässä ja kaakossa on epävakaista. Lämpötila on 20 ja 25 asteen välillä. 

Loppuviikosta sateita

Loppuviikolla Suomi kuuluu matalapaineen alueeseen, Mannonen kertoo. Sateet kulkevat maan yli lounaasta pohjoiseen päin ja vettä tulee välillä runsaasti. 

Lämpötilat pysyttelevät kahdenkymmenen asteen tienoilla, mutta sateet laskevat niitä lähemmäs 15 astetta. 

Lue myös:

    Uusimmat