Märkien yllätysten jälkeen helle palaa! Katso, missä ja milloin

Viime päivien ajan jatkunut kaksijakoinen sää jatkunee näillä näkymin koko alkuviikon ajan. Sadevarusteisiin on syytä varautua, paitsi Lapissa.

Sää nimittäin jatkuu epävakaisena maan etelä- ja keskiosissa vielä tänään. Maan länsiosista kohti etelää liikkuu tänään voimakkaitakin sadekuuroja, jotka kulkee ainakin Tampereen ylitse.

Pohjoisessa taas on aurinkoisempaa.

– Sateet rajautuvat aika tarkasti Lapin eteläosiin ja pohjoisempana on pääosin aurinkoista ja poutaa. Lapista löytyy myös päivän korkeimmat lukemat, siellä päästään yli 20 asteen, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

– Sadekuuroista huolimatta on etelässäkin aurinko näkyvillä, tosin hieman vaihdellen, Manninen lisää.

Päivällä sadekuuroja syntyy lisää, mutta runsaimmat sateet siirtyvät iltapäivää kohden Suomen eteläpuolelle. Sateita etelään kuljettava pohjoistuuli tekee merenkäynnin tuuliseksi lounaisilla merialueilla.

– Yksittäisiä sadekuuroja voi olla liikkeellä vielä iltapäivälläkin ja idässä voi ukkostaa, Manninen kertoo.

Viikon loppupuoli lämpimämpää

Tiistaina maan ylle levittäytyy laajempi korkeapaineen alue, joka tuo aurinkoa ja lämpöä. Viikon keskivaiheilla on siis poutaisempaa. Keskiviikko ja torstai ovat laajalti aurinkoisia ja vähän lämpeneviäkin. 

– Tiistaina ei ehkä vielä, mutta keskiviikkona ja torstaina helleraja ehkä jo ylittyy. Utsjoella tehdään todennäköisesti taas historiaa kun käsillä on kesän 23. hellepäivä ja muutamia todennäköisesti vielä luvassa, Manninen iloitsee.

Viikonlopuksi kartoilla näkyy taas sateita. 

– Suurimmat sateet sijoittuvat Pohjois-Suomeen, etelässä selvittäneen pelkillä kuuroilla. Sadealueiden reittejä tullaan kyllä tarkistelemaan vielä viikon edetessä, Manninen muistuttaa.

Sää jatkuu kesäisenä kuitenkin viikonlopulle asti. 

Katso viiden vuorokauden sääennuste paikkakunnallesi!

Lue myös:

    Uusimmat