Viimeisenkin SM-liigaseuran luvut julki – taas rajut tappiot

Kouvolan KooKoon taustayhtiö teki raskaat tappiot viime tilikaudellaan. Kaikkiaan viime sesongilla 12 SM-liigaseuraa teki tappiota yhteensä noin 9,6 miljoonaa euroa. 

KooKoo Hockey Oy:n liikevaihto kasvoi viime tilikaudella 700 000 eurolla, ollen kaikkiaan 6 730 000 euroa.

Ennätyksellinen liikevaihto ei kuitenkaan auttanut tuloksen osalta. Yhtiö teki tappiota 780 000 euroa. 

Seura selittää raskasta tappiota seuran heikolla urheilullisella menestyksellä ja kauden aikana tehdyillä investoinneilla. KooKoo jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle.

Liikevaihdon kasvu on kohtuullisella tasolla, varsinkin kun edellisellä tilikaudella pelasimme playoffs-otteluita ja nyt päättyneellä emme, joten playoffs-otteluiden tulot jäivät kokonaan saamatta. Lisäksi hallituksen kanssa päätimme kesällä 2023 nostaa pelaajabudjettia ja kauden aikana jouduimme sen vielä ylittämään loukkaantumisten vuoksi, seuran toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi tiedotteessa.

– Suurin yksittäinen tekijä tappioon on liian suureksi kasvaneet henkilöstökulut, sillä meillä oli suoraan sanottuna aivan liian kallis joukkue varsinkin sen tuloksiin nähden. Myös toimistolla ja valmennuksessa oli tiettyjä päällekkäisyyksiä menneellä tilikaudella, joka nosti lisää henkilöstökuluja, Välimaa jatkaa.

Viime kauden 15 SM-liigaseurasta peräti 12 teki tappiota. KooKoon pakkasluvut ovat kuudenneksi suurimmat. Kouvolalaisia enemmän tappiota tekivät TPS, JYP, SaiPa, Ilves ja HIFK. 

– Tulos on karu, sitä on turha kieltää tai mennä piiloon. Tiettyjä leikkauksia on nyt tehty suunnitelmallisesti ja jatkamme meidän pitkäjänteistä työtämme. Katseet on jo käännetty meneillään olevaan kauteen ja sen tavoitteisiin, Välimaa päättää.

Lue myös:

    Uusimmat