Perinteiset säännöt opettevat tarjoilemaan valkoviinin jäähdytettynä ja punaviinin huoneenlämpöisenä. Tällä säännöllä pärjää pitkälle, mutta esimerkiksi huoneiden lämpötila on nykyisin huomattavasti korkeampi kuin ennen, joten muutama lisäsääntö voi olla tarpeen.
- Kevyet, hapokkaat valkoviinit ja roseviinit jäähdytetään noin 10 asteeseen. Liikaa jäähdyttämistä kannattaa kuitenkin välttää, ettei viinin maku katoa. Laadukkaat Chardonnay-viinit voidaan tarjota hieman lämpimämpinä.
- Punaviinit kannattaa tarjota 16-18 asteisina. Kevyet ja marjaisa viinit (esim. Beaujolais) kannattaa tarjota hieman viileämpiä (noin 14 astetta). Viini kannattaa laittaa jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua.
- Kuohuviinit tarjoillaan erittäin viileinä, noin 6-8 asteisina. Nopein tapa jäähdyttää on vesiastia, jossa on reilusti jäitä.