Viisi puistonvartijaa ja seitsemän sotilasta sai surmansa hyökkäyksessä kansallispuistossa Beninissä

Länsi-Afrikassa Beninin pohjoisosassa viisi puistonvartijaa ja seitsemän sotilasta on saanut surmansa hyökkäyksessä, kertoo luonnonsuojelujärjestö African Parks.

Järjestön mukaan hyökkäys olisi aseistautuneen ryhmän tekemä, mutta tekijöitä ei ole toistaiseksi tunnistettu. Hyökkäyksen kerrotaan tapahtuneen perjantain vastaisena yönä W-kansallispuistossa.

–  African Parks on ryhtynyt järjestelyihin tunnistaakseen henkilöstöönsä kuuluneiden ruumiit ja ilmoittaakseen vartijoiden perheille, joille se tarjoaa tukea tänä traagisena aikana, järjestö lisäsi tiedotteessaan.

Beninin asevoimat ei ole vastannut uutistoimisto AFP:n yhteydenottoon.

Syytöksiä

Yksikään taho ei ole toistaiseksi ilmoittanut olleensa iskun takana, mutta Sahelin alueelta alkaneet jihadistikapinallisuudet ovat läikkyneet myös Beninin puolelle.

Beninin viranomaiset ovat syyttäneet iskujen kasvaneen määrän olevan al-Qaidaan ja Isisiin liittyvien ryhmittymien ansiota.

Kesäkuussa seitsemän sotilasta sai surmansa tuntemattomien hyökkääjien toimesta Pendjarin kansallispuistossa, joka niin ikään sijaitsee Beninin pohjoisosassa.

Beninin viranomaiset kommentoivat tämänkaltaisia hyökkäyksiä harvoin, mutta vuoden 2023 huhtikuussa viranomaiset raportoivat vuoden 2021 jälkeen tehdyn yhteensä parisenkymmentä rajat ylittänyttä hyökkäystä.

Tammikuussa 2022 Benin lähetti lähes 3  000 sotilasta partioimaan rajojaan torjuakseen hyökkäysten kasvanutta uhkaa.

Lue myös:

    Uusimmat