Viisikymppinen mies teippasi naisen ja raiskasi – kädeltä taltioitu lanka yksi todisteista

Oikeus katsoi, että rikos oli erityisen julma.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 55-vuotiaan miehen vankeuteen kesällä 2020 tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta.

Tuomion mukaan mies ja uhri olivat tavanneet baarissa, mistä he päätyivät miehen luokse huoneistohotelliin. Todisteena esitetyn valokuvan perusteella he kävelivät huoneeseen käsi kädessä.

Oikeus piti naisen kertomusta hotellihuoneen tapahtumista luotettavana. 

Nainen sanoi, että baarin terassin jälkeen hänen seuraava muistikuvansa oli siitä, kun hän istui alasti vieraassa huoneessa ja hänen käsiään teipattiin. 

Myöhemmin mies teippasi myös hänen suunsa ja nenänsä, nainen kertoi.

Tämän jälkeen naisen mukaan mies raiskasi hänet ja löi hänen päätään sängyn reunaan.

Mies kiisti syytteen. Hänen mukaansa nainen oli pyytänyt päästä hänen mukaansa. Hotellihuoneessa tämä oli hänen mukaansa kaatunut.

Hän kiisti olleensa naisen kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä, eikä osannut selittää, miksi he olivat kävelleet käsi kädessä.

Kädeltä taltioitiin lanka

Nainen soitti hätäkeskukseen päästyään lähtemään asunnolta. Tutkimuksissa havaitut vammat tukivat oikeuden mukaan hänen kertomaansa.

Naisen kädeltä taltioitiin vaalea lanka, joka vastasi ilmastointiteipin tukilangoitusta, tuomiossa sanotaan. 

Lisäksi naisen sukuelimiltä saatu näyte sopi syytetyn kromosomityyppiin. Kyseisen y-kromosomityypin yleisyys suomalaisessa miesväestössä oli 0,6 prosenttia, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan syytetyn kertomus oli ristiriidassa paitsi naisen, mutta myös lääkärinlausunnon ja rikosteknisen laboratorion lausunnon kanssa.

Oikeus tuomitsi David Ovidiu Mihaelin, 55, kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille 11  500 euron korvaukset.

Oikeus katsoi, että rikos oli lain tarkoittamalla tavalla erityisen julma.

–  Vastaaja on kohdistanut väkivaltaa asianomistajaan, joka on ollut puolustuskyvytön sekä pelkotilansa että sitomisen aiheuttaman avuttoman tilan johdosta.

Tuomio on annettu heinäkuun 1. päivänä. Se ei ole lainvoimainen.

Epäiletkö joutuneesi seksuaalirikoksen uhriksi? Täältä voit hakea tukea:

  • Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisipäivystys palvelee arkisin klo 9-15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15-21. Ei perjantaisin. gsm. 0800 - 97899
  • Rikosuhripäivystys 116 006 palvelee suomeksi ma–to klo 9–18 ja pe 9–16.
  • Seri-tukikeskukset antavat tukea 16-vuotta täyttäneille seksuaalirikosten uhreille vuorokauden ympäri. Alle 16-vuotiaiden kohdalla tulee soittaa oman alueen lastensairauksien päivystykseen.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat