Viisutunnelma tiivistyy – MTV:n toimittajat Malmössä: "Mitä jos Israel voittaa?"

MTV uutisten toimittajat seuraavat Euroviisujen tapahtumia Malmössä. Jännitys ja jännitteet tiivistyvät finaalipäivän edetessä. 

Euroviisujen finaali käydään tänään Ruotsin Malmössä. Viisuja on tänä vuonna varjostanut muun muassa Israelin osallistuminen kilpailuun, sekä siihen liittyvät mielenilmaisut. 

Malmössä jännitteet kiristyivät erityisesti sen jälkeen, kun Israel nousi vedonlyöntien kärkeen. Viisukaupungissa on nähty useita mielenosoituksia, jotka ovat tähän mennessä sujuneet suhteellisen rauhallisesti.

MTV uutisten toimittajat Katja Lintunen, sekä Kitta Kohonen kertoivat MTV:n Huomenta Suomessa, millaisilla tunnelmilla finaalipäivä on Malmössä alkanut. 

Viimeisin käänne viisuareenalla koettiin eilen, kun Hollannin edustaja Joost Klein ei esiintynyt harjoituksissa. Tänään paljastui, että Klein on diskattu kilpailusta. 

Lehtitietojen mukaan alankomaiden esiintyjällä olisi ollut käsikärhämää viisuissa työskentelevän kuvaajan kanssa. Tänään Ruotsin poliisi on kertonut, että viisuedustajaa tutkitaan laittomasta uhkauksesta, mahdollisesta fyysisestä tilanteesta ei ole mainittu mitään.

Israelille buuattiin kuuluvasti

Harjoituksia seurannut Lintunen kertoo, että Windows95manin harjoitukset menivät hyvin, mutta Israelin esiintymisen kohdalla buuaukset valtasivat areenan.

– Oli kiinnostavaa, kun Israel esiintyi, buuaus oli valtavaa. Buuaustahan ei kuulunut semifinaalissa televisiolähetyksissä. Jännittävää nähdä mitä tapahtuu tämän illan finaalissa, Lintunen toteaa.

Finaalipäivään on luvassa myös mielenosoituksia. Kohosen mukaan jo tähän mennessä nähdyt protestit ovat sujuneet rauhallisesti.

– Israelin semifinaalin aikaan noin 20 000 mielenosoittajaa oli marssimassa kaduilla ja osoittamassa mieltään. Sama on tulossa tänään ja se on nimenomaan Israelia vastaan, Kohonen kertoo.

Kohosen mukaan viranomaiset odottavat, että kaikki sujuu rauhallisesti. Kohonen itse uskoo, että marssilla kaikki sujuu hyvin, mutta yllättäviin tilanteisiin on syytä varautua.

MTV Uutiset seuraa finaalipäivää tässä artikkelissa: Näin etenee Euroviisu-päivä – MTV seuraa tapahtumia Ruotsissa ja maailmalla

Mitä, jos Israel voittaa?

Toimittajien mukaan jännitys tiivistyy illan finaalissa. Israel ponkaisi vedonlyöntien kärkeen torstain semifinaalin jälkeen. Spekulaatiot Israelin mahdollisesta voitosta käyvät kiivaina.

– Mitäs jos Israel voittaa, Kohonen pohtii.

– Israel on nyt toisena vedonlyönneissä, Kroatian jälkeen. Iso kysymysmerkki on se paljonko Israel saa kansainvälisiltä raadeilta pisteitä ja nimenomaan miltä mailta, Lintunen toteaa.

Millaiset ovat viisujen turvajärjestelyt ja mitä paikallinen poliisi on kertonut viisukaupungin tunnelmasta? Katso koko raportti yllä olevalta videolta!

MTV Uutisten toimittajat raportoivat tiiviisti finaalipäivän tapahtumia paikanpäältä Malmöstä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat