Viivi Lehikoisen valmentaja sai merkittävän palkinnon

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA on palkinnut Viivi Lehikoista valmentavan Laurent Meuwlyn tämän valmennussaavutuksista. WA kertoi sveitsiläisvalmentajalle myöntämästään tunnustuksesta tiistaina nettisivuillaan.

Meuwlyn menestyksekkäin valmennettava on 400 metrin aitajuoksun maailmanmestari ja moninkertainen arvokisamitalisti Femke Bol.

Jo 18-vuotiaana valmentamisen aloittaneen Meuwlyn ura on jatkunut lähes kolme vuosikymmentä. Nykyisin hän työskentelee pikajuoksu- ja aitamatkojen päävalmentajana Hollannissa. Hän on aiemmin työskennellyt Sveitsin maajoukkuevalmentajana.

Lehikoista Meuwly on valmentanut vuosikymmenen alusta, jolloin suomalaisjuoksijan ura kääntyi uuteen nousuun.

Lehikoinen juoksi viime kesänä 400 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen 54,40 ja hän selviytyi Budapestin MM-kisoissa välieriin.

Tähtijuoksija Bol ojensi palkinnon

Hollantilainen tähtijuoksija Bol on 400 metrin aitajuoksussa kaikkien aikojen tilastokakkonen Euroopan ennätyksellä 51,45. Hän on myös Meuwlyn valmennusuran menestyksekkäin urheilija.

Bol luovutti valmentajapalkinnon Meuwlylle valmennusryhmän leirillä Etelä-Afrikassa.

– Omistan tämän palkinnon kaikille, joiden kanssa olen tehnyt yhteistyötä valmennusurallani, kaikille minua tukeneille ihmisille ja tietenkin urheilijoille, joita olen saanut valmentaa, Meuwly kommentoi kunnianosoitusta WA:n sivuilla.

– Toivon, että tämä on hyvä enne vain vuotta ennen Pariisin olympialaisia.

Lue myös:

    Uusimmat