Viuhahdus, soihtuja ja uhkauksia naisten liigaottelussa: sakkoja seuroille

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta päätti perjantaina antaa naisten jalkapalloliigassa pelaaville Åland Unitedille ja TPS:lle 750 euron sakot.

Rangaistus on seurausta 22. elokuuta Maarianhaminassa pelatun liigaottelun tapahtumista. Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöslauselmassa tapahtumia kuvailtiin seuraavasti:

- Valiokunnalla oli käytössään erotuomarin raportti ja molempien seurojen vastineet. Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että TPS:n kannattajat olivat ottelussa humalassa ja joivat omia alkoholijuomiaan siellä ilman, että siihen puututtiin järjestyksenvalvojien toimesta. He sytyttivät katsomossa muutaman soihdun ilman, että järjestyksenvalvojat puuttuivat siihen välittömästi. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla yksi TPS:n kannattajista juoksi alastomana kentälle. Mies juoksi aikansa kentällä ennen kuin järjestyksenvalvojat saivat hänet kiinni. Kannattaja vietiin tämän jälkeen kentältä pois vaihtopenkkien taakse, jolloin osa TPS:n kannattajista juoksi osittain kentän läpi tämän luokse ja jäivät hetkeksi vaihtopenkkien luo, pelikentän reunaan kommentoimaan erotuomaristoa.

- TPS:n kannattajat olivat katsomossa avustavan erotuomarin takana ja huutelivat sieltä ensimmäisellä puoliajalla törkeyksiä ja uhkauksia erotuomareille. Yksi kannattajista juoksi uhkaavasti avustavaa erotuomaria kohti. Kun erotuomarit menivät ottelun tauolle pukukoppiinsa, yhtään järjestyksenvalvojaa ei ollut saattamassa heitä, vaikka TPS:n kannattajajoukko tuli erotuomariston lähelle huutelemaan ja uhkailemaan. Toisella puoliajalla tilanne rauhoittui.

Åland Unitedin todettiin rikkoneen järjestysmääräyksiä, koska kotijoukkuevastasi ottelun järjestyksestä ja turvallisuudesta.

- Vaikka Åland United oli varautunut kannattajien tuloon lisäämällä järjestyksenvalvojien määrän yli kymmeneen, eivät he kuitenkaan pystyneet estämään TPS:n kannattajien määräysten vastaista käyttäytymistä, kurinpitovaliokunnan perusteluissa todettiin.

Åland Unitedilla ja TPS:llä on oikeus hakea muutosta päätökseen valittamalla kirjallisesti Suomen Palloliiton valitusvaliokunnalle viikon kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

(MTV3)

Tilaa nyt MTV3.fin Urheilun uutiskirje helposti sähköpostiisi tästä!

Lue myös:

    Uusimmat