Vogue joutui somemyrskyn silmään "hulluusnumeronsa" kansikuvan vuoksi: "Asiatonta monella tasolla"

Hyvästi pönötys! Miesten juhlapukeutumisessa näkyy nyt rentous 3:27
Kesäjuhlat tulossa? Trendit 2020: Hyvästi pönötys! Miesten juhlapukeutumisessa näkyy nyt rentous.

Vogue Portugal on pyytänyt anteeksi kansikuvavalintaansa.

Vogue Portugal joutui pahoittelemaan kuvavalintaansa. Muotilehden mielenterveys-teemanumero aiheutti kuohuntaa netissä, kertoo BBC.

"Tämä on todellakin kauheaa"

"The Madness Issueksi" nimetyn numeron kannessa nainen istuu kylpyammeessa sairaalamaisessa ympäristössä, ja hoitaja kaataa vettä hänen päälleen. Vogue Portugalin mukaan tarkoituksena oli saada aikaan keskustelua mielenterveydestä, mutta kuvaa pidettiin loukkaavana.

– Tämä on todellakin kauheaa, Instagram-käyttäjä Emma Elizabeth Davidsonkommentoi.

– Tämä on asiatonta monella tasolla, käyttäjä juulekay sanoo.

Kuvan nähtiin heijastelevan mennyttä aikaa, jolloin "hysteerisinä" pidettyjä naisia hoidettiin mielenterveyslaitoksissa kyseenalaisin tavoin. Myöskään numeron nimessä mainittu sana madness, "hulluus", ei uponnut yleisöön. 

– Ihmisenä, jonka rakas läheinen on ollut toistuvasti mielenterveysosastolla sairaalassa, en voi käsittää ideaa siitä, että tekisitte tästä asiasta estetiikkaa Voguen kanteen "hulluusnumeroa" varten, Emma Hope Allwood ihmettelee.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pyysivät syvästi anteeksi

Alun perin lehti selitti kuvaa kertomalla, että kuvassa tutkitaan "mielenterveyden historiallista kontekstia". Numerossa oli mielenterveysaiheisiin liittyvää sisältöä myös esimerkiksi psykiatreilta ja psykologeilta. Lopulta Vogue päätyi pahoittelemaan kuvaa.

– Vogue Portugal pyytää syvästi anteeksi loukkausta ja mielipahaa, jota tämä kuva on aiheuttanut, lehti kirjoitti Instagramissa.

BBC:n haastatteleman psykologin Katerina Alexandrakin mukaan portugalilaislehden kansi on "epäeettinen", ja se voisi esimerkiksi tuoda mielenterveysongelmista kärsineiden ihmisten mieliin muistoja hyvin vaikeasta elämänvaiheesta.

– Kuva vahvistaa ajatusta siitä, että naiset ovat haavoittuvaisia ja avuttomia mielenterveysongelmien aikana. Se ei näytä vaivaa, jota mielenterveysongelmista kärsivät näkevät voittaakseen vaikeutensa, heidän voimaansa ja kykyään ylittää vastoinkäymiset, hän kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat