WithSecurelle uusi toimitusjohtaja – aiempi erosi pörssirikostuomion vuoksi

Tietoturvayhtiö WithSecure on nimennyt uudeksi toimitusjohtajakseen Antti Koskelan.

Koskela on toiminut yhtiön varatoimitusjohtajana huhtikuusta saakka, kun WithSecuren aiempi toimitusjohtaja Juhani Hintikka erosi tehtävästään.

Hintikan eron taustalla oli korkeimman oikeuden (KKO) hänelle langettama ehdollinen vankeustuomio törkeästä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä. Tuomio koski Hintikan liki vuosikymmenen takaisia osakekauppoja ajalta, jolloin hän toimi ohjelmistoyhtiö Comptelin toimitusjohtajana.

Tiedotteen mukaan Koskela on ollut aiemmin WithSecuren tuotejohtaja. Hän aloitti yhtiössä vuonna 2021.

– Otan toimitusjohtajan tehtävän vastaan kiitollisena ja innostuneena, Koskela toteaa yhtiön keskiviikkona lähettämässä pörssitiedotteessa.

– Hallitus arvioi mahdollisia toimitusjohtajakandidaatteja ja totesi, että Antti on oikea henkilö johtamaan WithSecurea ja toteuttamaan yhtiön suunnitelman kasvaa ja tulla johtavaksi eurooppalaiseksi tietoturvayhtiöksi, WithSecuren hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa puolestaan toteaa samaisessa tiedotteessa.

Kamppaillut kannattavuuden kanssa

Pörssiyhtiö WithSecure on toiminut itsenäisenä yhtiönä vuodesta 2022. Yhtiö oli aiemmin osa tietoturvayhtiö F-Securea, mutta se muodostettiin, kun F-Secure jakaantui kahdeksi yhtiöksi. WithSecure-yhtiön alla jatkoi F-Securen yritystietoturvaliiketoiminta, ja kuluttajapuoli jatkoi vanhan yhtiön alla.

WithSecuren liikevaihto on ollut viime vuoden alusta kasvussa, mutta sen liiketulos on pysynyt tappiolla. Viime vuoden lopussa yhtiö kävi muutosneuvottelut, joiden seurauksena yhtiö vähensi maailmanlaajuisesti 92 työpaikkaa. Vähennyksistä 26 osui Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat