Zelenskyi ja Stoltenberg kiittelivät äänestystulosta.
Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi lauantai-iltana Suomen aikaa Ukrainan noin 60 miljardin dollarin tukipaketin. Paketti on ollut jumissa kongressissa viime syksystä asti oikean laidan republikaanien vastustettua sitä.
Paketti hyväksyttiin äänin 311–112. Paketin puolesta äänestivät kaikki edustajainhuoneen 210 demokraattia ja 101 republikaaniedustajaa.
112 republikaaniedustajaa äänesti pakettia vastaan ja lisäksi republikaani Dan Meuser pidättäytyi CNN:n mukaan äänestämästä.
Uutiskanava CNN kertoi, että edustajainhuoneen demokraattijäseniä hurrasi ja heilutti Ukrainan lippuja äänestystuloksen selvittyä.
Biden: Kriittistä tukea Ukrainalle ja Israelille
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kiitteli äänestystulosta. Hän kommentoi päätöstä sanoen sen antavan kriittistä tukea Ukrainalle ja Israelille. Lisäksi se lisää humanitaarista apua Gazaan, Sudaniin ja Haitiin.
Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov piti Venäjän valtiollisen uutistoimisto Tassin mukaan päätöstä odotettuna, mutta katsoi sen lisäävän entisestään Ukrainan tuhoa.
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kiittelivät kauan odotettua ratkaisua viestipalvelu X:ssä.
Stoltenberg kirjoitti, että päätös lisää turvallisuutta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.
Zelenskyi kirjoitti toivovansa, että esitys saa tukea senaatissa ja lähetetään sieltä Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin allekirjoitettavaksi.
Samassa istunnossa edustajainhuone hyväksyi myös tukipaketit Israelille ja Taiwanille. Israelin tukipaketti on noin 26 miljardia ja Taiwanin noin kahdeksan miljardia dollaria.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kiitti X:ssä Israelin saamaa tukea ja sanoi sen puolustavan länsimaista sivilisaatiota. Kirjoituksensa lopuksi Netanjahu kiitteli Amerikkaa.
Johnsonin luottamuksesta ei äänestetty
Yksi iso puheenaihe harvinaisessa lauantai-istunnossa oli myös republikaaneja edustavan edustajainhuoneen puhemiehen Mike Johnsonin tulevaisuus.
Johnsonin halukkuus tehdä yhteistyötä demokraattien kanssa oli saanut republikaanien äärilaidan suuttumaan häneen. Kaksi oikean laidan edustajaa, Marjorie Taylor Greene ja Thomas Massie, olivat ilmoittaneet ennakkoon esittävänsä epäluottamusta puhemiehelle.
Nykysäännöillä yksikin edustaja voi halutessaan pakottaa edustajainhuoneen äänestämään puhemiehen luottamuksesta.
Greene sanoi CNN:n mukaan, ettei lähde nyt viemään epäluottamuslausetta eteenpäin, vaan haluavansa republikaaniedustajatoveriensa menevän kotiin kuuntelemaan äänestäjiään. Edustajainhuone jäi lauantain äänestysten jälkeen istuntotauolle 29. huhtikuuta asti.
Johnson aloitti puhemiehenä lokakuussa, kun republikaanien änkyräsiipi syrjäytti edellisen puhemiehen Kevin McCarthyn.