"75 euroa oli vissiin liian kova hinta" – helsinkiläisravintolan lounaslistalle lipsahti maanantaina kyseenalainen annos

herne lautasella
Herne lautasella, ilman minttuhöystettä. Kuvituskuva. Shuttesrstock

Helsinkiläisravintolan Facebook-sivuilla naureskellaan kirjoitusvirheelle, jonka johdosta maanantain lounaslistalla oli risoton sijaan tarjolla pelkkää hernettä.

Kasvisruokaa kritisoivien lihansyöjien kuulee joskus väittävän, ettei kasvisruokaa syömällä saa vatsaansa täyteen. Helsingin Hakaniemessä sijaitsevan Kuja Bar & Bistron maanantain lounaslista saattoi joidenkin mielissä vahvistaa tätä mielikuvaa kasvisruoasta. Ravintolan lounaslistalle oli nimittäin lipsahtanut hauska kirjoitusvirhe, jonka perusteella yksi annoksista oli kaikessa yksinkertaisuudessaan mintulla höystetty herne.

Onneksi Kuja Bar & Bistrossa osattiin suhtautua asiaan huumorilla:

– Meillä oli sattunut interwebsin ihmeellisessä maailmassa typo ja lounaslistassa luki notta ”mintulla höystetty herne” hernerisoton sijaan. Korhonen ei voinut vastustaa kiusausta, tässä siis herkkä ruokakuva miltä se näyttäisi, Kuja Bar & Bistrosta kirjoitettiin ravintolan Facebook-sivuilla havainnollistavan kuvan kera. 

Somessa naureskeltiin mokalle ja vitsailtiin kyseessä olevan todellista dieettiruokaa. Osa näki annoksessa jopa potentiaalia kunnon fine dining -myyntivaltiksi.

– Oksat ristiin ja hinta tälle 75 euroa, Kuja Bar & Bistron postauksen kommenteissa naljailtiin.

Hitiksi nousseen Kuja Bar & Bistron Facebook-päivityksen takana on ravintolan vuoropäällikkö Satu Korhonen, joka tunnetaan henkilökunnan keskuudessa johtaja Korhosena. Korhonen kertoo MTV:lle, että ravintolan mokan huomanneet tulivat kyselemään lounaalla kuuluisaa herneannosta.

– Ajattelin, että tästä on pakko tehdä joku somepostaus. Meiltä oli ravintolasta kaikki herneet loppu, koska olimme jo tehneet niistä pyreetä risottoa varten, joten juoksin lähi-Alepaan ostamaan lisää, Korhonen nauraa ja kertoo annoskuvan taustoista.

Uniikin herneannoksen sai lopulta syödä yksi ravintolan kokeista. Asiakkaille annoksia ei myyty.

– Ei päästy kaupoille, 75 euroa oli vissiin liian kova hinta, Korhonen vitsailee. 

Oikea hernerisottoannos maksoi lounaalla 10,4 euroa. 

***

Tekeekö mielesi nyt hernettä? Testaa ihana herne-avokadohummus:

Herne-avokadohummus 4:06

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.