"75 euroa oli vissiin liian kova hinta" – helsinkiläisravintolan lounaslistalle lipsahti maanantaina kyseenalainen annos
Helsinkiläisravintolan Facebook-sivuilla naureskellaan kirjoitusvirheelle, jonka johdosta maanantain lounaslistalla oli risoton sijaan tarjolla pelkkää hernettä.
Kasvisruokaa kritisoivien lihansyöjien kuulee joskus väittävän, ettei kasvisruokaa syömällä saa vatsaansa täyteen. Helsingin Hakaniemessä sijaitsevan Kuja Bar & Bistron maanantain lounaslista saattoi joidenkin mielissä vahvistaa tätä mielikuvaa kasvisruoasta. Ravintolan lounaslistalle oli nimittäin lipsahtanut hauska kirjoitusvirhe, jonka perusteella yksi annoksista oli kaikessa yksinkertaisuudessaan mintulla höystetty herne.
Onneksi Kuja Bar & Bistrossa osattiin suhtautua asiaan huumorilla:
– Meillä oli sattunut interwebsin ihmeellisessä maailmassa typo ja lounaslistassa luki notta ”mintulla höystetty herne” hernerisoton sijaan. Korhonen ei voinut vastustaa kiusausta, tässä siis herkkä ruokakuva miltä se näyttäisi, Kuja Bar & Bistrosta kirjoitettiin ravintolan Facebook-sivuilla havainnollistavan kuvan kera.
Somessa naureskeltiin mokalle ja vitsailtiin kyseessä olevan todellista dieettiruokaa. Osa näki annoksessa jopa potentiaalia kunnon fine dining -myyntivaltiksi.
– Oksat ristiin ja hinta tälle 75 euroa, Kuja Bar & Bistron postauksen kommenteissa naljailtiin.
Hitiksi nousseen Kuja Bar & Bistron Facebook-päivityksen takana on ravintolan vuoropäällikkö Satu Korhonen, joka tunnetaan henkilökunnan keskuudessa johtaja Korhosena. Korhonen kertoo MTV:lle, että ravintolan mokan huomanneet tulivat kyselemään lounaalla kuuluisaa herneannosta.
– Ajattelin, että tästä on pakko tehdä joku somepostaus. Meiltä oli ravintolasta kaikki herneet loppu, koska olimme jo tehneet niistä pyreetä risottoa varten, joten juoksin lähi-Alepaan ostamaan lisää, Korhonen nauraa ja kertoo annoskuvan taustoista.
Uniikin herneannoksen sai lopulta syödä yksi ravintolan kokeista. Asiakkaille annoksia ei myyty.
– Ei päästy kaupoille, 75 euroa oli vissiin liian kova hinta, Korhonen vitsailee.
Oikea hernerisottoannos maksoi lounaalla 10,4 euroa.
***
Tekeekö mielesi nyt hernettä? Testaa ihana herne-avokadohummus:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa