Älä heitä koverrettua Halloween-kurpitsaa roskiin – käytä se näin!

Halloween-kurpitsa
Shutterstock

Monesta suomalaiskodista löytyy halloweenin aikaan kaiverrettu kurpitsa. Halloweenin jälkeen kurpitsaa ei suinkaan kannata heittää pois, sillä sen voi kaiverruksesta huolimatta käyttää osana herkullista kurpitsakeittoa.

Kokki Akseli Herlevi vinkkaa, että koverrettu Halloween-kurpitsa kannata hyödyntää samettisessa kurpitsakeitossa. Yllättäen muutaman päivän koverrettuna odotelleesta kurpitsasta saa usein aikaan jopa paremman keiton kuin aivan tuoreesta.

– Kurpitsastahan lähtee vain neste pois, eli se maku vaan tiivistyy entisestään, Herlevi kertoo.

Helpolla kikalla kurpitsakeittoon saa erityisen paahtuneen maun.

– Jos haluaa vähän voimaa siihen keittoon, niin kurpitsan voi myös paahtaa uunissa ensin. Silloin keitossa on paljon paahtuneempi maku, Herlevi vinkkaa.

Herkullinen kurpitsakeitto

n. 2 kg kurpitsaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja pilkottuna
2–4 dl valkoviiniä
2–4 dl kermaa
loraus vettä
50g voita paistamiseen

suolaa ja pippuria

Kuori kurpitsa ja poista siemenet.

Pilko kurpitsa, sipuli ja valkosipuli.

Kuullota kurpitsa, sipuli ja valkosipuli pannulla.

Lisää keiton joukkoon valkoviini, kerma ja vesi.

Mausta suolalla ja pippurilla ja soseuta keitto blenderissä.

Herkuttele!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!