Pihvin paistaminen on tarkkaa puuhaa. Myös paistoöljyn valinnassa kannattaa olla tarkkana.
Yhdysvaltojen Top Chefin suomalaistähti, rääväsuukokki Stefan Richter ihmettelee sitä, miksi niin moni käyttää pihvin paistoon aivan vääränlaista öljyä.
– Ihmiset käyttävät oliiviöljyä, se on niin typerää, Richter laukoo.
Oliiviöljy palaa helposti, joten se ei sovellu paistoöljyksi. Paras valinta pihvien paistoon on ihan tavallinen rypsiöljy.
– Halpaa rypsiöljyä, se ei pala niin nopeasti, kokki suosittelee.
Öljy tulee lisätä pannulle vasta kun pannu on kuuma. Muuten maku menee pilalle.
– Jos lämmität öljyn pannun kanssa, se alkaa palaa ja siihen tulee dieselin maku.
Toinen yleinen moka on paistaa pihvi liian kypsäksi.
– Jos pihvi menee ylikypsäksi, se on kuin vanha sukka.