Grillaaminen on helppoa, kunhan malttaa olla hosumatta.
Mausteyritys Poppamiehen perustaja ja itseoppinut grillimestari Marko Suksi kehottaa kärsivällisyyteen myös grillatessa.
– Perinteinen moka on kärsimättömyys. Se on aina grillauksen surma.
Jos grillin kantta aukoo jatkuvasti, se hidastaa lihan kypsymistä aivan turhaan.
Kannattaa käyttää aikaa myös raaka-aineeseen tutustumiseen. Jos grilliin on menossa lihoja, joita ei ole aikaisemmin valmistanut, etukäteen on syytä ottaa selvää sopivista valmistustavoista sekä suositeltavista sisälämpötiloista.
Myös oman grillin tunteminen on tärkeää. Lämpötila tulee aina säätää raaka-aineen mukaan. Etenkin jos grillissä on useampaa eri raaka-ainetta, koko grilliä ei kannata lämmittää kuumaksi.
– Grilli kannattaa rakentaa kahdelle lämpöalueelle siten, että puolet tai kolmasosa grillistä jätetään ilman hiiliä tai vastaavasti kaasugrillissä ei laiteta kaikkia polttimoita päälle. Silloin osan lihoista tai kasviksista voi siirtää lepäämään sillä aikaa kunnes loputkin ruoat saadaan valmiiksi.
Kun tuntee laitteiston sekä raaka-aineet ja valitsee oikean lämpötilan ja valmistusmenetelmän, on vaikea epäonnistua.
– Grillaaminen on helppoa ja mukavaa touhua, kun vaan keskittyy siihen ajatuksella, Suksi toteaa.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.