Ananaskarkeista tuli "hassu olo" – hyväntekeväisyysjärjestön ruokapaketista karmea löydös

Rinda-pineapple-lolly__ScaleMaxWidthWzE0NjZd
Ananaskarkkien sisältä paljastui vaarallista metamfetamiinia. NZ Drug Foundation

Uudessa-Seelannissa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö jakoi ihmisille huumeita sisältäviä makeisia.

Uuden-Seelannin poliisi jäljittää parhaillaan karkkeja, jotka saattavat sisältää tappavan määrän metamfetamiinia. 

Ananasmakeisia ehdittiin jakaa köyhyydenvastaisen hyväntekeväisyysjärjestön toimesta Aucklandissa mahdollisesti jopa 400 ihmiselle, raportoi muu muassa BBC. Karkit olivat mukana ruokapaketissa, joka sisälsi muitakin tuotteita.

Makeiset tulivat nimettömänä lahjoituksena – yhden karkin arvo jopa 540 euroa

Makeiset päätyivät hyväntekeväisyysjärjestölle nimettömänä lahjoituksena ja ne olivat tuolloin suljetussa vähittäismyyntipakkauksessa. 

Tähän mennessä ainakin kolme ihmistä on hakeutunut sairaalahoitoon makeisia nautittuaan. Joukossa on myös yksi lapsi. Yksikään henkilöistä ei enää ole sairaalahoidossa.

Pineapple-lolly-sample__ScaleMaxWidthWzE0NjZd
Tältä huumekarkit näyttivät ilman käärettä. 

Poliisin mukaan on vielä epäselvää, onko huumeita sisältävät karkit annettu järjestölle jaettavaksi vahingossa vai tahallaan. Paikallisten viranomaisten mukaan yhden makeisen arvo katukaupassa olisi jopa yli 540 euroa. 

Jopa tappava annos huumetta

Auckland City Mission -hyväntekeväisyysjärjestöä vetävän Helen Robinsonin mukaan myös  yksi järjestön työntekijöistä oli maistanut karkkeja ja todennut niiden aiheuttavan "hassun olon". Kun palautetta tuli myös ruokapaketin saaneelta henkilöltä, järjestö raportoi asiasta viranomaisille ja lähetti karkit testattavaksi huumelaboratorioon. 

Testikarkista löytyi 3 grammaa metamfetamiinia. 

– Yleinen nieltävä annos on noin 10–25 milligrammaa, joten makeisessa oli jopa 300 annosta. Tällaisen määrän nauttiminen on erittäin vaarallista ja voi johtaa kuolemaan, New Zealand Drug Foundation -järjestön johtaja Sarah Helm kommentoi.

Viranomaiset jatkavat asian selvittelyä ja ovat pyytäneet makeisia mahdollisesti saaneita ihmisiä olemaan yhteydessä. Makeiset oli pakattu Rinda-brändin ananasmakeiskääreisiin. Kyseisten karkkien malesialainen valmistaja on kiistänyt tietävänsä mitään huumeista karkkien sisällä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!