Asiantuntija allekirjoittaa: Nämä sipsit ovat terveellinen valinta

Näkkileipä vai hapankorppu – kumpi on terveellisempää? 4:46 Näkkileipä vai hapankorppu – kumpi on terveellisempää?
KATSO VIDEO: Ovatko ruissipsit terveellisiä? Voittaako näkkileipä vai hapankorppu? Asiantuntija kertoo tuotteiden terveellisyydestä.

Perunalastuille löytyy terveellisempi korvike.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla selvennettiin aiemmin valtakunnallisen leipäviikon kunniaksi näkkileivän ja hapankorpun erot. Leipätiedotus ry:n toiminnanjohtaja ja elintarviketieteen maisteri Kaisa Mensonen kertoi myös MTV Uutisille, kumpi näistä tuotteista on terveellisempi valinta.

Jalkauduimme Kaisa Mensosen kanssa ruokakauppaan ja selvitimme, millaiset leivät ovat kaikista terveellisimpiä vaihtoehtoja. 

Ovatko ruissipsit terveellisiä?

Näkkileipien ja hapankorppujen vierestä löytyi myös perinteisiä uunipaahdettuja ruissipsejä. Voidaanko näitä pitää terveellisenä vaihtoehtona? 

– Tämä on todella terveellinen, jos ajatellaan, että ruissipsi on tullut tavallaan perunalastujen korvikkeeksi. Jos näitä vertailee perunasipsien kanssa rinnakkain, niin voi heti todeta, että on todella hyvä tuote.

Pakkausta tutkimalla selviää ruissipsien sisältävän runsaasti kuitua ja myös täysjyväruista, jotka molemmat tekevät tutkitusti hyvää. 

Myös videolla analysoidun ruissipsin suolapitoisuus yllätti: suolapitoisuus oli nimittäin pienempi kuin perinteisessä hapankorpussa. 

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee kaupasta ruissipsejä? Miten näkkileipä ja hapankorppu eroavat toisistaan ravitsemuksellisessa mielessä? Katso videolta asiantuntijan vinkit. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat