Brittitoimittajat ylistävät Turkua – Suomessa vieraillut Jeremy kehuu erityisesti yhtä elämystä: "Olen todella vaikuttunut"
Brittitoimittajat ihastuivat Turkuun ja sen ruoka- ja juomatarjontaan.
Visit Turku kutsui touko-kesäkuun vaihteessa ryhmän brittitoimittajia tutustamaan kaupunkiin ja läheisiin saaristomaisemiin. Isossa-Britanniassa on paljon matkustuspotentiaalia Turun seudulle, sillä Wizz Air aloittaa heinäkuun alussa suorat lennot Turun ja Lontoon välillä.
– Uusi yhteys on herättänyt jo paljon kiinnostusta, kertoo Visit Turun kansainvälisen markkinoinnin päällikkö Lotta Bäck.
Brittilehdistä The Times, Metro, The Daily Mirror, National Geographic Traveller sekä Express & Star lähettivät toimittajan Turkuun. Visit Turku toteutti lehdistömatkan yhteistyössä Visit Finlandin kanssa sekä saariston ohjelmaosuuden yhdessä Paraisten kaupungin matkailun kanssa. Toimittajat pääsivät tutustumaab muun muassa paikalliseen ruokakulttuuriin sekä Turun saaristoon.
Kauppahallin makuelämykset tekivät vaikutuksen
Toimittajat kiersivät muutaman päivän matkallaan saaristomaisemia ja Turun keskustan nähtävyyksiä maistellen monipuolisesti paikallisia herkkuja. The Timesiin kirjoittava Jeremy Head kehui Kauppahallin makuelämyksiä uskomattomiksi. Kakola Brewing Companyssa toimittajat pääsivät puolestaan oluen makuun, kun oluentekijä Peter Torniainen tarjoili pöytään uuden rinnehissin kunniaksi kehitetyn Funi-oluen.
– Kerrassaan mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Olen todella vaikuttunut, kuinka intohimoisesti pienpanimossa suhtaudutaan olueen, Head hämmästeli.
Daily Mirrorin Oliver Milne sanoi olevansa vakuuttunut, että turkulainen juoma- ja ruokakulttuuri sytyttää brittimatkailijat.
– Pohjoismainen ruoka on tällä hetkellä todella trendikästä Lontoossa. On ollut mahtavaa päästä matkan aikana maistelemaan kauden herkkuja ja paikallista lähiruokaa, Milne kiitteli.
– Kaiken kaikkiaan Turku on mielestäni hieno kohde briteille, jotka asuvat Lontoossa, Manchesterissa tai muissa isoissa kaupungeissa. He haluavat matkustaa paikkaan, jossa on paljon nähtävää, mutta jossa voi myös nauttia hiljaisuudesta. Rento ja rauhallinen saaristo teki ainakin minuun suuren vaikutuksen.
Turun alueella vierailee vuosittain Visit Turun kutsumana noin 400 kansainvälistä toimittajaa, bloggaajaa ja matkanjärjestäjää. Suurin osa vierailuista on toteutettu yhteistyössä Visit Finlandin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"