Fazerin sirkkaleipä nousi uutiseksi ympäri maailmaa – "Taidan mieluummin syödä italialaisen pizzan"
Fazer tiedotti tänään tuovansa Suomen markkinoille maailman ensimmäisen hyönteisleivän.
Leipä on noussut uutiseksi ympäri maailmaa suuria medioita myöten. Siitä ovat uutisoineet muun muassa brittilehti Guardian, amerikkalainen Washington Post sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC.
Uutistoimisto AP:n mukaan Coop-kauppaketju myy Sveitsissä hampurilaisia ja lihapullia, joiden raaka-aineena on käytetty hyönteisiä. Hyönteisiä voi löytää marketin hyllyiltä myös Belgiassa, Britanniassa, Tanskassa ja Alankomaissa.
Fazerin mukaan kyseessä on kuitenkin ensimmäinen hyönteisleipä.
Guardianin lukijat ovat kommentoineet uutista sirkkaleivistä ahkerasti lehden verkkosivuilla.
– Pohjoismainen keittiö, mädäntyneitä haineviä tai Itämeren silliä ja hyönteisleipää. Hmm... Taidan syödä mieluummin italialaisen pizzan, eräs lukijoista kommentoi.
– Ehkä Skotlanti voisi käyttää sääskiä leivän tekemiseen?, toinen kommentoi.
– Suomalaiset voivat pitää sirkkalimppunsa. Tiedän ettei paras leipämaa Ranska tule koskaan myymään sirkkoja leipomoissaan, sanoi kolmas.
Ensimmäiset käsinvalmistetut Sirkkaleivät ilmestyvät pääkaupunkiseudun Fazer myymäläleipomoihin huomenna perjantaina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka