Geisha-suklaan resepti muuttuu
Fazer tiedottaa suositun Geisha-suklaansa reseptimuutoksesta.
Vuodesta 1962 valmistetun Geisha-suklaan resepti muuttuu, tiedottaa makeisvalmistaja Fazer. Suosikkisuklaaseen tulee nyt Fazerin mukaan kaksi muutosta: palmuöljy vaihdetaan kaakaovoiksi ja hasselpähkinät ovat jatkossa Rainforest Alliance -sertifioituja.
Fazer lupaa: Geishan maku ei muutu
Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo tiedotteessa palmuöljyn korvaamisen tuotteissa alkaneen jo syksyllä 2021, ja nyt on Geishan vuoro.
– Olemme kuulleet kuluttajien toiveen ja vastaamme nyt siihen. Reseptimuutokset ovat aina herkkiä asioita ja meille on erityisen tärkeää, että kuluttajille tuttu makukokemus säilyy, Eerola sanoo.
Eerolan mukaan Geishan maku ei tule muuttumaan reseptipäivityksestä huolimatta. Fazerilta kerrotaan, että Geishan raaka-ainemuutosta on toteutettu liukuvasti jo tammikuusta alkaen. Aiemmin Fazer on korvannut palmuöljyn muilla raaka-aineilla jo muun muassa Wiener nougat -konvehtien ja Domino-keksien resepteissä.
Monet yritykset pyrkivät eroon palmuöljystä
Fazerin lisäksi moni muukin elintarvikevalmistaja on viime vuosien aikana pyrkinyt eroon kiistellyn palmuöljyn käytöstä. Tammikuussa tiedotettiin Taffelin luopuvan palmuöljystä kaikissa perunalastuissaan, pähkinöissään sekä snacks-tuotteissaan. Panda sen sijaan poisti palmuöljyn suositusta Juhlapöydän konvehteja -tuotteestaan jo vuonna 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi