Tuli juuri tehtyä niin helpot, nopeat ja herkulliset kalatacot, että päätin postata reseptin heti eetteriin näin juhannuksen kynnyksellä.
Käytin kaupan valmiita maissitortilloita, jotka ovat yllättävän hyviä. Ja juurikin ne maissiversiot. Mikäli aikaa on hiukan enemmän, valmistuvat tortillat helposti myös itse tehtyinä (resepti).
Säädä chipotle-kerman maku mieleiseksi. Toiset tykkää maustetummasta ja kastikkeilla on eroa.
VINKKI! Voit oikaista ja korvata jogurtin ja majoneesin ranskankermalla.
Helpot kalatacot
3-4 hlölle
Kala:
500 g valkolihaista kalafileetä, esim. kuha, ahven, turska
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl limen mehua
1 tl suolaa
mustapippuriaKastike:
1 dl ranskankermaa
1 rkl chipotle-chilikastiketta/tahnaaMuut täytteet:
1 pss pakastemaissia
varhaiskaalia tai jääsalaattia, suikaleina
tuoretta korianteria
limen lohkoja10 pientä maissiatortillalättyä (resepti)
Vatkaa sekaisin oliiviöljy, limemehu, suola ja pippuri. Kaada seos kalan joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa 20 min. Tee sillä välin kastike.
Sekoita yhteen ranskakerma ja chipotle-soosi.
Kuumenna iso paistinpannu ja paista kala kypsäksi. Palastele pieniksi paloiksi. Voit mikrottaa tai paistaa maissin kuumaksi.
Paahda tortilloita hetki molemmin puolin, kunnes pintaan alkaa tulla mustia pilkkuja. Asettele salaattia tai kaalia tortillan päälle. Asettele pinnalle kalapaloja. Lorauta päälle hiukan kastiketta. Lisää mukaan maissinjyvät. Viimeistele korianterilla. Tarjoile limelohkojen kera.