Helppo perunalisuke pääsiäispöytään! Pekka Terävä kehuu: "Maku on todella täyteläinen"

Keittiömestari Pekka Terävä näyttää, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä 7:25 Keittiömestari Pekka Terävä näyttää, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä
KATSO MYÖS VIDEO: Pekka Terävä antoi vuonna 2020 vinkit pääsiäiskaritsan valmistamiseen.

Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 vinkkejä pääsiäiskokkailuun MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Testaa Pekan pääsiäislisukkeita!

Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu olennaisena osana lammas tai karitsa. Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä karitsan valmistamiseen. Terävä valmisti lähetyksessä karitsan niskaa, mutta jakoi sen lisäksi toimivat reseptit myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen. 

– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi. 

Täydellinen makupari karitsalle: Kokeile todellista klassikkoa, perunagratiinia

Karitsan valmistamisen lisäksi keittiömestari vinkkasi myös mainiot lisukkeet pääsiäispöytään. Terävä suositteli kokeilemaan muun muassa helpon, kermaisen perunagratiinin valmistamista:

– Perunagratiini on todellinen klassikko. Maku on todella täyteläinen.

Lisäksi kokki paistoi karitsan lisukkeeksi pannulla hieman kiinankaalia voissa.


Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.